Barakat Ghebrehawariat

Barakat Ghebrehawariat - Föreläsare - Föreläsning

Demokratiagenten

Barakat Ghebrehawariat är en entreprenör med kommunikation som kompass och demokrati som drivkraft. Han är mer känd som Demokratiagenten.

Barakat är en föreläsare, rådgivare och utbildare med lång erfarenhet av att arbeta med mångfald utifrån ett kommunikationsperspektiv. Idag driver han kommunikationsbyrån Demokrateam och är en flitigt anlitad föreläsare. Barakat sitter även i styrelsen för Rättviseförmedlingen och Mångfaldsföretagarna.Har du teoretisk ångest? Är du rädd för att säga fel trots att du vill göra rätt i mångfaldsarbetet? Behöver du en kompass i begreppsdjungeln? Då är Barakat den bästa personen för jobbet med sina uppskattade föreläsningar i mångfald, inkludering och normkritisk kommunikation.

Vad menas med vithetsnorm? Hur används begreppet rasifiering? Varför kallas människor som är födda här invandrare? Heter det flykting eller människor på flykt? Vad “får” man säga och vad spelar det egentligen för roll vem som säger vad?

Det är lätt att känna sig vilsekommen i begreppsdjungeln och många är rädda för att säga fel i en snabb Twittervärld som händer i realtid. Den här ängsligheten har träffsäkert döpts till “teoretisk ångest”. Men hur dämpar vi vår teoriångest?

Botemedlet är inte att prata mindre. Tvärtom, vi behöver kommunicera mera. Mera inkluderande. Det handlar därför inte om att sluta säga “fel” utan om att börja göra rätt. På rätt sätt. Att lära sig prata demokratiska – rätt och slätt.

 

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.