Bertil Marklund

Bertil Marklund - Föreläsning

10 Tips – Må bättre och lev tio år längre.

Bertil Marklund är läkare och professor i Allmänmedicin och folkhälsa vid Göteborgs Universitet.

I över fyra decennier har han arbetat som läkare och föreläsare inom bland annat patientbemötande och sjukvårdsrådgivning. 1980 debuterade Marklund som författare med boken “Symtom Råd Åtgärd” som visar hur man enkelt ger rätt rådgivning inom vården. Den används fortfarande som bas i Sjukvårdsrådgivningen 1177.

Bertils intresse för hälsa började av personliga skäl. När han fann att våra gener står för endast 10 procent av vårt åldrande ville han sprida kunskaperna kring en sund livsstil vidare. Detta är bakgrunden till den nu aktuella boken “10 Tips – Må bättre och lev tio år längre”.

Föreläsning: 

10 Tips – Må bättre och lev tio år längre

Genom att fokusera på friskfaktorer istället för riskfaktorer ger Marklunds föreläsning konkreta och handfasta tips hur du påverkar din hälsa och ditt välmående. Han förklarar exempelvis varför att röra sig lite och ofta är bättre än att springa en mil mer sällan, hur stress är en av de absolut värsta ohälsofaktorerna och hur små förändringar i matvanor gör stor skillnad. “Övergången till en sund livsstil ska upplevas som något positivt och meningsfullt. Då håller de nya vanorna även framåt i tiden” säger professor Bertil Marklund.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.