Björn Natthiko Lindeblad

Björn Natthiko - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Föreläsare, meditationslärare och medmänniska.

Björn var en ung civilekonom mitt i karriären som sadlade om helt och blev buddhistisk skogsmunk i Thailand 1992. Efter 17 år som munk i både öst och väst är Björn sen en tid tillbaka i byxor, i Sverige. Han undervisar i meditation och håller föredrag, både i Sverige och utomlands.

Den yttre ramen för Björns föredrag är givetvis hans resa genom livet, hans livsval, insikter och upplevelser. Här finns en närmast outsinlig källa av berättelser och reflektioner som Björn delar för att han vill illustrera något han vill förmedla till er som lyssnar. Med detta sagt, så skrattas det mycket när Björn håller föredrag. Åhörare påpekar ofta att det är de värmande skratten, som för oss närmare varandra, som så ofta förekommer när Björn talar. Han visar sig i sin ofullkomlighet och mänsklighet. Då rör det sig ofta om hur vi på olika sätt, alldeles i onödan, gör livet svårare för oss själva och andra. En vanlig reaktion efter att ha hört Björn tala, är att vi pustar ut, känner oss mer redo för livet, och inte längre upplever oss som ett offer för omständigheter vi inte rår på.

Björns gåva är att förmedla livsvisdom på ett sätt som alla kan ta till sig. Han använder sin osnitslade levnadsresa för att illustrera hur vi kan hitta tillbaka till vardagsglädje, gemenskap, tillit, medkänsla och ett mer lekfullt förhållningssätt till livet. Hans föredrag går från djupt allvar och ögonblick som förändrade nästan allt, till igenkännandets magskratt då han använder sin egen ofullkomlighet för att påminna oss om hur vi skapar bekymmer för oss själva och andra alldeles i onödan.

Björn använder inte ett manuskript utan har istället utvecklat en sällsynt fingertoppskänsla för vad varje grupp tycks mest intresserad av. Kanske just därför får han minst lika mycket uppskattning för hur han talar, och atmosfären han skapar, som vad han säger. Hans förhoppning är att du efter föredraget vandrar hem, lite större, lite starkare, med en spirande känsla av samhörighet och mod i bröstet.

Björn har sedan 2009 hållit föredrag till allt från riskkapitalister och bankchefer till gymnasieelever och arbetslösa. Han har även undervisat i meditation i ett drygt halvdussin länder på fem språk och varit en flitig gäst i TV-sofforna. Sommaren 2012 blev han vald till ”Lyssnarnas Sommarpratare”. När Björn håller föredrag i Sverige talar han ofta först en dryg timme eller så och sedan följer normalt en livaktig frågestund.

Natthiko var namnet han fick som munk. Det betyder ”den som växer i visdom”. Det är fortfarande hans ledstjärna!

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.