Soki Choi

Soki Choi - Föreläsare - Föreläsning

Banbrytande fakta om tarmfloran, hjärnan och psykisk ohälsa.

Soki Choi  blev globalt uppmärksammad som techpionjär i början av 2000-talet efter att ha startat ett av världens första appbolag. Som andre svensk (efter Ingvar Kamprad) var Soki Choi på omslaget för tidsskriften Forbes. Efter ett par år bestämde sig Soki för att sadla om helt och bidra till att förebygga den allt mer utbredda ohälsan.

Soki Choi har en otroligt spännande bakgrund som entreprenör, internationellt erkänd föreläsare, forskare. Hon är nu aktuell som författare till den banbrytande boken “Kimchi och Kombucha – Den nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna” som ges ut av Bonnier hösten 2018.

Har vi lagt en massa tid, energi och pengar på mediciner, självhjälpsböcker, psykologer och andra terapier i onödan när bakterierik mat helt enkelt är lösningen? Forskning visar nämligen att tarmbakterierna inte bara spelar en avgörande roll när det gäller vårt immunsystem. De verkar även spela en viktig roll i alzheimer, parkinson, autism, adhd, stress, ångest, depression med mera.

Upptäckten av kopplingen mellan tarmbakterierna, tarmen och hjärnan är banbrytande och det mest spännande inom medicinsk forskning just nu. I boken “Kimchi och Kombucha – Den  nya vetenskapen om hur tarmbakterierna stärker din hjärna”, berättar Soki Choi på ett fascinerande sätt om den mikrobiotiska revolutionen och de senaste genombrotten i forskningen samt vad som kommit fram om hur denna revolution påverkar din hjärna och psykiska hälsa. Soki ger exempel och tips om vilken mat som är fullproppad med gynnsamma bakterier och därmed kan stärka både ditt immunförsvar och din hjärnhälsa. 

Soki Choi är PhD, Med Dr och har forskat om komplexa system (sjukvårdssystem) på Karolinska Institutet och Harvard. Hon har doktorsexamen från Karolinska Institutet och civilekonomexamen från Handelshögskolan i Stockholm. Hon har även arbetat som FoU-rådgivare vid Karolinska Universitetssjukhuset, suttit i styrelsen för PTS, BRIS och Harvard Club of Sweden samt vunnit pris för bästa doktorsavhandling i Europa. SVT visade år 2004 en dokumentär (IT-prinsessan) om Soki Choi.

Soki har föreläst världen över om framtidens hälsa och sjukvård bland annat på TED Talks och i samband med Nobelpriset. Hon är en inspirerande föreläsare med lång erfarenhet av såväl stora scener som mindre grupper. Oavsett sammanhang har hon en glöd och ett engagemang som smittar av sig. Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Soki som föreläsare

Pressbild.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.