Börje Salming

Börje Salming - Förelasning / Föreläsare - Speakers&friends

Den levande legenden – Börje Salming.

Det är få, om ens någon, svensk spelare som fått samma uppmärksamhet som hockeyspelare som Börje Salming. Det är få, om ens någon, i hela hockeyvärlden som personifierat glöden, passionen och offerviljan för laget som Börje Salming.

Börje Salming är en levande legend och var vår första riktiga stjärna i NHL, den dominerande nordamerikanska proffshockeyligan. I Toronto har han klubbrekordet med flest assists totalt, med 620 målpassningar. Han var med i Tre kronors lag i Canada Cup-turneringens premiär 1976. Under Canada Cup 1976 hyllades Salming stort på bortaplan då han fick stående ovationer av den kanadensiska publiken under matchen mellan USA och Sverige. Med sexton år i Toronto Maple Leafs och ett år i Detroit Red Wings var han den spelare som banade väg för en svensk invasion i den nordamerikanska proffshockeyn.

Börje Salming är än i dag en av våra mest respekterade och hyllade svenska hockeyspelare genom tiderna. Han var den förste svenske ishockeyspelare att bli invald i Hockey Hall of Fame (1996). 2008 utsågs Börje till en av de sex största ishockeyspelarna under de senaste hundra åren, vid en bankett som hölls den 17 maj 2008 i Québec. Detta skedde med anledning av Internationella ishockeyförbundets 100-årsjubileum.

Efter sin idrottsliga karriär har Börje medverkat i och varit inblandad i olika företag och organisationer. Han har även medverkat i tv-program som Mästarnas mästare och i där ytterligare förstärkt intrycket som en av våra mest folkkära idrottspersonligheter genom tiderna.

Boka Börje Salming till ett inspirerande “i samtal med” där han tillsammans med en moderator/samtalsledare pratar om hans karriär och andra sammanhang han medverkat i. Samtalet blir ett unikt tillfälle att få lyssna till en både berörande och rolig berättelse i dialogform.

Börje kan även medverka i andra sammanhang som tex mässor och mingel men framträder inte med en egen föreläsning.
För mer info kontakta oss på Speakers&friends.

Pressbild – Börje Salming.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.