Cecilia Safaee

Cecilia Andren - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Hur fotboll kan förändra världen!

Cecilia Safaee är grundare och VD för den internationella organisationen Futebol dá força. Cecilia har fått mycket uppmärksamhet för sitt entreprenörskap och är sin unga ålder till trots en rutinerad föreläsare som haft ett stort antal föreläsare på allt ifrån universitet till multinationella företag.

Cecilia Safaee har blivit utsedd till en av Sveriges framtida ledare och har vunnit flera priser och utmärkelser för sitt arbete, bl.a.: H.M. Konungens stipendium Kompassrosen 2014, Företagarnas pris Ung Entreprenör 2014, Ten Outstanding Young Persons Award 2012 och  Svenska freds- och skiljedomsföreningens Börjes fredspris 2012. Hon blev listad som en av Framtidens Kvinnliga Ledare 2014 & 2015 av Ledarna, som en av 2012 & 2014 års Uppstickare av karriärmagasinet Shortcut och som top 3 på talangnätverket 4potentials lista över Sveriges ”Top 100 Rising Potentials” 2015.

Cecilia utgår i sina föreläsning från hennes arbete med organisationen Futebol dá força. Föreningen grundades i Moçambique år 2012 av då 20-åriga Cecilia Safaee. Efter att själv ha tränat fotbollstjejer i Sverige och sett fotbollens potential för att stärka självförtroende, självkänsla och mycket mer var Cecilia övertygad om att fotboll kan förändra världen.

Hon åkte därför till världens tredje fattigaste land, Moçambique, för att helt enkelt testa om den teorin stämde i praktiken. Det blev startskottet för Futebol dá força, som på svenska betyder fotboll ger styrka. Organisationen syftar till att stärka ledare som sedan stärker tjejers självförtroende och ger dem konkreta verktyg så att de själva kan förbättra sina framtidsutsikter. Fotbollen, och framförallt fotbollslagen, blir en neutral mötesplats där tjejerna får stöd, kunskap och kraft. Idag finns organisationen i fyra länder, däribland Sverige, med över 8000 aktiva tjejer och 400 ideella ledare – som genom FDF:s medskapande koncept och metod bidrar till ökad social hållbarhet på individnivå och strukturellt. Cecilia använder sin egen historia som röd tråd när hon talar om socialt entreprenörskap, värdebaserat ledarskap och hur vi alla kan vara med och förändra världen.

Pressbild.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.