Christian Benedict

Christian Benedict - Föreläsning - Föreläsare. Foto Stefan Tell - Speakers&friends

Dags att vakna: Sömn är viktigt!

Visste du att sömnen påverkar din vikt, din mentala hälsa och kan ge dig ett visst skydd mot allt från förkylningar till cancer? Den gör dig också smartare, mer kreativ och empatisk.

I sin föreläsning berättar sömnforskaren Christian Benedict om hur sömnen stärker ditt immunförsvar, hur djup- och drömnsömn gör dig till en smartare och kreativare person och hur den digitala revolutionen stör din inre klocka. Christians föreläsning innehåller allt du behöver veta om ämnet, som är högaktuellt i en tid när stress, stillasittande och smarta telefoner får oss att sova allt sämre. Han har föreläst om sin forskning på många internationella konferenser och är känd för att förmedla fakta och kunskap på ett pedagogiskt och underhållande sätt. 

Vi sover en tredjedel av våra liv. Med andra ord, när du fyller 30 år har du redan sovit i 10 år! Fast detta visar hur viktigt det är att sova lider i den vuxna befolkningen omkring en tredjedel av tillfälliga sömnstörningar. Hjärnan men även kroppen behöver sömn för att skapa de förutsättningarna för att hålla oss friska och prestera på bästa sättet när vi är vakna, säger Christian Benedict.

Christian Benedict är docent i neurovetenskap vid Uppsala universitet och forskar om sömnens betydelse för hälsan och prestationen. Han har tilldelats flera utmärkelser för sin sömnforskning, bland annat Oscarpriset från Uppsala universitet. Christian har också skrivit boken ”Sömn, sömn, sömn” (Bonnier fakta). I boken varvas intressanta fakta med peppande tips och råd för dig som vill optimera din sömn och bli lyckligare, friskare, smartare och smalare. Se ett inslag hos SVT med Christian Benedict.

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion eller för att boka Christian Benedict som föreläsare.

Christian kan föreläsa på svenska, engelska och tyska.

Pressbild – Christian Benedict (foto Stefan Tell)

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.