Hem / Föreläsare / Carlos Rojas
Carlos Rojas - Föreläsning

Carlos Rojas

Jämlik skola, jämlikt samhälle

Carlos Rojas har över tjugo års erfarenhet av att arbeta med frågor om migration, segregation och ojämlikhet i samhället.

Efter att som tonåring ha börjat skriva om de ovannämnda frågorna som journalist, och startat flera prisbelönta tidskrifter, ägnade sig Carlos Rojas senare åt utrednings- och analysarbete för myndigheter och kommuner runt om i Sverige i ett drygt årtionde. Idag fokuserar han i sin forskning på skolan i det segregerade samhället, och hur Sveriges barn ska få rättvisa uppväxtvillkor oavsett var de bor eller går i skolan.

Carlos Rojas är doktorand på Stockholms universitet och har gett ut flera böcker. Han är bland annat en av de tre författarna till Barn och ungdomar i stadens olikheter – om segregation, gränser och möjliggörande interventioner. Boken handlar om barn och ungdomar från ett antal bostadsområden och kommuner i Stockholmsregionen, och villkoren för deras uppväxt, utbildning, fritid och hälsa. Det är en nödvändig bok för alla som arbetar för att barn och ungdomar ska få samma möjligheter och livschanser, men kanske särskilt för de som arbetar i strukturellt missgynnade områden som blivande och verksamma lärare och rektorer, men också politiker.

Carlos långa erfarenhet av att arbeta med dessa frågor kombination med hans pedagogiska sätt att förklara hur olika samhällsfenomen och situationer hänger ihop gör honom till en efterfrågad föredragshållare. Föreläsningarna skräddarsyr han alltid efter beställarens önskemål.

Carlos kan också med lätthet agera moderator eller leda paneldiskussioner.

 

Pressbild – Carlos Rojas

Så bokar du Carlos Rojas som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Kristina Paltén

David Eberhard

Pär Johansson

Tobias Degsell

Carlos Rojas - Föreläsning

Carlos Rojas

,

Vill du boka Carlos Rojassom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Carlos Rojas som föreläsare!