Hem / Föreläsare / Fredrik Löfgren
Fredrik Löfgren - föreläsare - Speakers&friends

Fredrik Löfgren

AI och framtiden – hotet och möjligheterna

Robotar med empati, social kompetens och en bra mycket högre intelligens än människan… Det låter kanske lite läskigt, men enligt robotutvecklaren Fredrik Löfgren är det både realistiskt och en positiv utveckling! Han berättar hur långt människan redan har kommit med robotiken och målar upp en bild av hur framtidens stora robotisering kommer att te sig.

Fredrik Löfgren ger er en spännande, utmanande och inspirerande genomgång av AI och robotens roll i framtiden inom olika branscher och sektorer. Fredriks föreläsningar är underhållande, tankeväckande och en investering för framtiden!

Fredrik tar oss med på en resa från stenåldern till idag och vidare in i framtiden; hur tekniken har utvecklats och hur den har påverkat människan och arbetsmarknaden.

  • Hur kommer framtidens arbetsmarknad att se ut? Vad kommer hända de kommande 20 åren? Vilka branscher kommer robotiseras? Vad kommer framtidens robotar vara kapabla att göra utöver det rent praktiska? Fredrik Löfgren förklarar hotet och möjligheterna som AI och robotiseringen för med sig.
  • En föreläsning om artificiell intelligens och robotarnas framtida roll i branscher som vården och transport. Fredrik har även förläst om autonoma system och krigsrobotar för Försvarets materialverk, Försvarsföretagen och Försvarets ubåtsavdelning.

Föreläsningarna anpassas efter behov.

Fredrik Löfgren har vunnit flera stipendier och tagit medalj vid tävlingar som VM och OS inom robotik. 2018 vann han kultur- och fritidsförvaltningens Sven-Lyras pris med förklaringen ”I likhet med Leonardo Da Vinci kombinerar han till synes obesvärat teknisk briljans med konstnärlig sensibilitet”. I dag är Fredrik en populär föreläsare, som föreläst inför stora namn som Göran Persson och Kronprinsessan Victoria, och han och roboten Elsa har dessutom gästat både Nyhetsmorgon och Malou efter tio.

Vid en Fredrik Löfgren-föreläsning ska du vara beredd på att få ett helt annat perspektiv på artificiell intelligens och dess möjligheter. Fredrik tar dig med på ett äventyr in i framtiden, fylld med robotar som kan komma att överträffa människans intelligens och kunskap. Och vem vet vart det slutar; kommer en robot ta över rollen som statsminister i framtiden?

Så bokar du Fredrik Löfgren som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Benny Haag

Peter Malmqvist

Henrik Widegren

Jonna Nyberg

Fredrik Löfgren - föreläsare - Speakers&friends

Fredrik Löfgren

Vill du boka Fredrik Löfgrensom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Fredrik Löfgren som föreläsare!