Kajsa Balkfors

Kajsa Balkfors - Föreläsning

Medgrundare Tillitsverket, fd VD Cirkus Cirkör, föreläsare och förändringsagent.

Kajsa Balkfors är en av entreprenörerna och ledarna bakom Cirkus Cirkör, en av Sveriges främsta kulturella samhällsentreprenörer och ”nästa stora svenska export efter Abba” enligt Le Soir.

Kajsa är statsvetare och kommunikationskonsult och har arbetat på bl.a. Investor och Scania. För drygt 10 år sedan ”rymde Kajsa med cirkusen” med visionen att förändra världen genom nycirkus. Mellan åren 1999 och 2011 har hon varit en av ledarna och entreprenörerna bakom Cirkus Cirkör – som styrelseledamot, VD, vice VD och som forskning och utvecklingschef. I forskningsprojektet har Kajsa fokuserat på stödforskningen och på att praktisk fördjupa och överföra cirkusens dimensioner, och det kreativa ledarskapet , till områden som entreprenörskap, sociala innovationer, organisationsutveckling och utbildning av framtidens ledare inom både konsten och näringslivet.

Så här säger Kajsa om sitt första möte med nycirkusen ”nycirkusen påminde mig om att jag kan lära mig flyga om jag bara vill det. Mitt favoritord är solidarisk individualism och min starkaste drivkraft är att skapa förutsättningar för medvetet växande, för individer, organisationer och samhälle. Jag har drivit ett antal ”omöjliga” projekt i hamn och vet att med ett visions- och värdegrunddrivet ledarskap gränsöverskridande samarbeten så är allt möjligt. Det är också anledningen till att jag hämtar inspiration från barn, konstnärer, forskare, entreprenörer och från naturen”.

Hej Kajsa, vad gör en förändringsagent? Och hur kan cirkusens dimensioner överföras till ledarskap?

Det är precis det jag kommer att berätta om i min föreläsning som tar er med på en flygtur, högt ovanför manegen, utan skyddsnät. Jag kommer att tala om mina egna erfarenheter från Cirkus Cirkör som jag varit ledare för, plus de forsknings- och utvecklingsprojekt jag arbetar med.

Allt kretsar kring ledarskap och medskapande – och att förändring som ett ständigt tillstånd är något man måste ha med sig som ledare. Mitt första möte med nycirkusen påminde mig om att jag kan lära mig flyga om jag bara vill det. Min starkaste drivkraft är att skapa förutsättningar för medvetet växande, för individer, organisationer och samhälle. Jag har drivit ett antal ”omöjliga” projekt i hamn och vet att med ett visions- och värdegrunddrivet ledarskap och gränsöverskridande samarbeten så är allt möjligt.

Både i praktik och forskning har  jag fokuserat på att fördjupa och överföra cirkusens dimensioner, och det kreativa ledarskapet , till områden som skapande samverkan, entreprenörskap, sociala innovationer, organisationsutveckling och utbildning av framtidens ledare inom både konsten, civilsamhälle, det offentliga och näringslivet.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.