Karin Tenelius

Karin Tenelius - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Medarbetarstyrda organisationer och självbestämmande team.

Karin Tenelius har praktisk erfarenhet av ohierarkiska organisationer sedan lång tid tillbaka. Sedan hon var med och införde medarbetarstyrning på Freys Hotel 1999, har hon infört ett chefslöst arbetssätt i ett tiotal organisationer. Hon har både varit inhyrd VD och själv förvärvat små tjänsteföretag och förändrat dem.

De förmågor som behövs för att leda involverande lärs ut i det utbildningsföretag – Tuff Ledarskapsträning – som startade 2003 för att sprida den praktiska kompetensen.
Hur kan ett team bli effektivt utan chef? Blir det inte kaos? Inte kan man väl låta medarbetarna bestämma sina egna löner? Hur blir det med visionerna och styrningen? Det kan väl ändå inte fungera överallt? Det finns ju människor som inte vill ta ansvar, eller hur?

Karin har hört alla invändningar och farhågor. Det mesta är myter och missuppfattningar, eftersom det är svårt att föreställa sig att saker fungerar annorlunda när man helt skiftar synsätt. Därmed inte sagt att det är lätt att få det att fungera. Det svåraste är att frigöra sig från gamla, traditionella arbetssätt, vilka påverkar oss alla så starkt. Givet att det finns så otroligt mycket fördelar och resultat att hämta, inte minst ekonomiskt, är det dock värt en kanske smärtsam förändringsresa.

Förutom att göra nerslag i de spännande berättelserna om de olika företagen, delar Karin med sig av sin praktiska kunskap om vad som fungerar och vanliga fallgropar. Hur gör man för att få det att fungera? Givetvis vill inte alla organisationer gå så långt som att avskaffa cheferna, men de flesta har upptäckt att det gamla traditionella ledarskapet fungerar sämre och sämre, så oavsett hur radikal man väljer att vara så har man garanterat nytta av dessa nya infallsvinklar. Ett minimiresultat är att man blir inspirerad och får framtidshopp.

Seminarier anpassas i innehåll för publiken och formatet.

Pressbild.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.