Paolo Roberto

Låt aldrig rädslan övervinna nyfikenheten.

Paolo Roberto har gått från ett djupt utanförskap till att bli svensk och nordisk mästare i taekwondo, är en av fem svenska män som har boxats om en VM-titel och är idag en av Sveriges mest sålda kokboksförfattare, entreprenör med flera företag och en väldigt uppskattad föreläsare.

Paolo Roberto blev utsedd till Årets talare 2013 – Man. Han föreläser inspirerande om bland annat om attityder, mental inställning och träning. Paolo är även en mycket uppskattad konferencier.

Entreprenörskap
Gemensamt med de parallella karriärerna är den konstanta frågan: Ska du? Paolo har konstant vägrat att låsa in sig i ett fack och alltid låtit nyfikenheten varit större än rädslan. För rädslan är det fängelse där du låser in dina drömmar. Entreprenörskap handlar om att tänka annorlunda och att våga ta steget. Det finns ingen perfekt plan, produkt eller samarbete. Ibland måste man våga lyfta och bygga vidare när man flyger.

Attityd/Inställning
”Killar som du hamnar alltid i fängelse” var den sista meningen Paolo Roberto fick höra innan rektorn kastade ut honom från skolan när han var 16 år. Det ledde till några år av tung kriminalitet där han blev knivhuggen 3 ggr och klassades av polisen som en av Stockholms 10 farligaste ungdomar. Men boxningen räddade honom från gatan som den klassiska boxningsdevisen ”från gathörnan till ringhörnan” och ledde till en av de framgångsrikaste boxningskarriärerna i Sverige. Boxningskarriären slutade 2003 då han blev nockad och av med sina titlar och vaknade upp i ett kallt omklädningsrum arbetslös, gravid flickvän och inte en aning om vad han skulle göra med sitt liv. På måndag morgon öppnade han sitt första företag och är idag en mångsidig entreprenör. Han har insett att han inte var hopplös utan bara dålig på att gå i skolan.

Motion, kost och hälsa
Det finns inga mirakelkurer. Det skrivs mer än någonsin om hälsa och det kommer ständigt nya dieter och träningsformer. Trots detta blir svensken allt mer överviktigt och generellt stoppar vi i oss mer än vad vi gör av med. Det gäller att sortera i hälsoträsket – och den dåliga nyheten är att det inte finns några mirakelkurer medan den goda är att små förändringar leder till stora förbättringar.  Det gäller att vakna varje dag och hålla fast vid sin plan och planera in och prioritera sin hälsa. Träning ska kännas bra efter utfört pass och inte innan. Alltför ofta väntar vi på att motivationen ska komma istället för att leta upp den. Framför allt handlar det om hur du mår och inte hur du ser ut. För filar du för mycket på ytan blir det tomt i bröstet.

Pressbild.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.