Rickard Sjöberg

Richard Sjöberg-föreläsning-Speakers&friends

En peppande, rolig och konkret givande föreläsning om mod.

Rickard Sjöberg har varit programledare för Postkodmiljonären i TV4 de senaste 16 åren och mött över tusen tävlande. Många gånger har de vetat rätt svar men inte fått fram det på grund av nervositet. Detta har gjort honom intresserad av de mekanismer som styr oss när vi upplever hot eller fara – inte bara när någon sätter sig i den så kallade Heta stolen.

I föredraget Våga Vara Modig tar Rickard ett helhetsgrepp på begreppet mod. Alltifrån vad som händer i kroppen då vi tvingas plocka fram modet för att ta oss framåt, till forskning och egna erfarenheter då han både vågat och inte vågat. För någon är det lätt att stå på scen – någon annan tycker att det är fruktansvärt. Någon annan vågar inte stå upp för en kollega som råkar illa ut trots att viljan finns där. Mod krävs för att säga vad man tycker, rädda någon från att drunkna, ta större ansvar på jobbet, möta en främling, våga tro på kärleken igen efter en skilsmässa eller helt enkelt att våga leva sitt eget liv.

2021 släppte Rickard sin bok med samma namn som föredraget – Våga Vara Modig. Det är en handbok i att hitta sitt eget mod och ger handfasta råd för att kunna hantera kriser och utmaningar i vardagen. Den har fått ett fantastiskt positivt mottagande från båda läsare och bokhandlare.

Rickards föreläsning ger dig

  • Igenkänning
  • Skratt
  • Motivation och pepp
  • Kunskap
  • Verktyg till förändring

Rickard Sjöberg är journalist och programledare. Han började sin Tv-karriär som nyhetsreporter och programledare för TV4 Sydost i Växjö 1993. Efter det arbetade han bland annat som hallåa i TV4 och som programledare för reseprogrammet När och fjärran. Utöver sina uppdrag i TV har Rickard under åren besökt en mängd företag och evenemang, som föredragshållare eller konferencier.

Pressbild – Rickard Sjöberg.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.