Saeid Esmaeilzadeh

Saeed Esmaeilzadeh - Föreläsning

Entreprenör, företagsledare och medgrundare till Serendipity Ixora.

Saeid är en av grundarna till Serendipity Ixora som fokuserar på att bygga bolag baserade på avancerad forskning inom bl a områdena bioteknik, medicinteknik, clean-tech, avancerade material. Grundarna har skapat ett imperium och är en av få entreprenörskonstellationer som byggt en koncern värd flera miljarder.

Saeid Esmaeilzadeh är född i Teheran och kom som åttaåring med familjen till stadsdelen Husby i Stockholm. Esmaeilzadeh startade sin akademiska bana på Stockholms universitet där han studerade kemi och religionshistoria innan han inledde sina forskarstudier vid 21 års ålder. År 2000 disputerade han vid Stockholms universitet med sin doktorsavhandling: Crystal chemistry of manganese tantalum oxides. År 2002 blev Esmaeilzadeh vid 28 års ålder Sveriges yngsta docent vid samma universitet.

I oktober 2016 publicerade Emma Ahlén Pouya boken Miljardmakarna – Flyktingarna som byggde ett affärsimperium som beskriver Saeid Esmaeilzadeh och Ashkan Pouyas resa från miljonprogrammens förorter till att idag vara några av Sveriges mest framgångsrika och nyskapande entreprenörer. Tillsammans med ekonomen och barndomsvännen Ashkan Pouya grundade Saeid Esmaeilzadeh Serendipity innovations år 2004. Esmaeilszadeh har varit med och skapat nya innovativa företag baserad på ledande akademisk forskning.

Saeid Esmaeilzadeh tilldelades 2010, återigen tillsammans med Ashkan Pouya, H.M Konung Carl XVI pris Årets Nybyggare Pionjär 2010, Han tilldelades priset med motiveringen: Ashkan Pouya och Saeid Esmaeilzadeh har börjat med två tomma händer och sedan byggt upp en företagsgrupp med 8 företag som samtliga har produkter och tjänster med världsledande teknik. De har utvecklat en affärsmodell som de senaste året genererat en mycket bättre avkastning än branschen i genomsnitt och under en period som kännetecknas största ekonomiska och börsmässiga nedgången på 50 år. Med stort engagemang och stor målmedvetenhet har två unga entreprenörer lyckats vinna acceptans för sin affärsmodell bland världsledande forskare. Deras vision är storslagen, om 10 år vara bland de största svenska noterade bolagen.

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someone