Uppskattad TV-kock & kritikerrosad gourmetkrögare
Tareq Taylor berättar med inlevelse om sin resa från Kockutbildningen via gourmetrestaurangen Trappa ner och Slottsträdgårdens kafé och dagens arbete som folkkär TV-kock och krögare – ständigt på utkik efter nya utmaningar.
Tareq Taylor är kritikerrosad gourmetkrögare och uppskattad tevekock, känd från bl.a. SVTs Trädgårdsmåndag och som gästkock hos Historieätarna. För den internationella publiken är Tareq mest känd för sin TV-serie Tareq Taylor’s Nordic Cookery som sänds i över 100 länder världen över. Numera visas även Trädgårdsmåndag i de Nordiska länderna.
I Malmö driver han populära Slottsträdgårdens kafé samt matstudion och restaurangen, Kockeriet. I Sundbyberg driver han tillsammans med kockkollegan Paul Svensson dessutom Paultaylor Lanthandel sen hösten 2019
De senaste åren har bjudit på mycket nytt och spännande. Vintern 2014 utsågs Tareq till ”Årets Lantis” av tidningen Land eftersom han, med sina TV-program visar upp allt det vackra och goda som den svenska landsbygden har att bjuda på. 2014 var även året då Tareq bjöds in att vara med som matkommentator för Nobelmiddagen, självklart tackade han ja!
På Restauranggalan 2013 vann Tareq priset ”Journalisternas Kock”, för sin ambition att ”sprida tankar om kvalité och kärlek till mat till en stor publik”. Sommaren 2013 gjorde Tareq också debut som sommarpratare i P1, något som uppskattades av väldigt många.
Tareq är även känd som kokboksförfattare med titlar som ”Tareq Taylor: om mat och kärlek”(som för övrigt var nominerad som ”Best first cookbook 2011 i den internationella tävlingen Gourmand World Cookbook Award), ”Tareq Taylor: klassiker” och nu senast ”Tareq Taylor: Helt enkelt”. Tareq har även skrivit ”Sylta, safta och lägg in” som vann Måltids Akademins pris för bästa speciallitteratur i metodkategorin 2012. Våren 2015 kom kokboken, ”Tareq Taylors Nordiska matresa” med massor av goda recept från hans spännande resor i Norden.
Tareq berättar med inlevelse om sin resa från Kockutbildningen via gourmetrestaurangen Trappa ner och Slottsträdgårdens kafé och dagens arbete som folkkär TV-kock och krögare – ständigt på utkik efter nya utmaningar.
Hållbarhet och matsvinn är även de områden Tareq gärna föreläser kring.
Alla föreläsningar kan självklart innehålla matlagningsinslag!