Torgny Steen

Torgny Steen - Föreläsning

Smartare rörelse – spänstigare hjärna.

Torgny Steen är företagsledaren som bytte inriktning för att kunna satsa helt och hållet på att sätta människor i fysisk och mental rörelse. Torgny vill öka förståelsen och göra det enklare för fler att bli fysiskt aktiva genom att inspirera, aktivera och lotsa människor och organisationer till fysisk och mental rörelse. För hjärnhälsa, arbetsglädje och självledarskap men också för att bygga upp vår kompetens att vara energi- och resultatsmarta.  

Neuroforskningen kommer ständigt med rön om hur vi bör och inte bör göra för att må bra fysiskt och mentalt. Äntligen är de flesta forskare överens om vårt behov av att röra oss, helst flera gånger om dagen. Och det gäller ALLA, oavsett ålder. Torgny Steen tar avstamp i sin egen livs- och rörelseresa, evolutionen och modern neurovetenskap som tydligt visar att fysisk aktivitet utvecklar både kroppens och knoppens funktioner och är livsviktigt för vår hälsa.

Tillsammans med en speciallärare har Torgny skrivit boken ”18 smarta rörelser – stärk din hjärna, må bra och nå dina mål: skolan, jobbet, idrotten”. Torgny är bland annat certifierad FaR-ledare och MovNat Certified Trainer och ger direkt användbara råd om hur du kan röra dig smart. Dessutom får du ett system som på ett enkelt sätt hjälper dig och din organisation att komma igång.

”Människans förmåga att springa långt och länge i naturen har varit avgörande för vår överlevnad. Men vad händer när en art som rört sig hundratusentals (miljontals) år på bara ett ögonblick plötsligt sitter still större delen av sin vakna tid? Jag är övertygad om att det har stora negativa konsekvenser. Inte bara för vår fysiska hälsa, även hjärnhälsan påverkas. Både hos barn och vuxna. Många anser det extremt att träna en två timmar om dagen några gånger i veckan, för mig är det verkligt extrema att sitta still åtta tio timmar om dagen. Alla måste inte träna – men alla behöver röra sig flera gånger om dagen”, säger Torgny Steen.

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.