Ulrika Fjällborg

Ulrika Fjällborg - Boka föreläsning | Boka föreläsare

Tydliga frågor ger talande svar.

Ulrika Fjällborg är frilansjournalist och moderator. Hennes moderatorskap präglas av närvaro, nyfikenhet, noggrannhet och genuint journalistiskt hantverk. Hon är uppskattad för sin berättarglädje och sin förmåga att alltid förstärka evenemangets ton och färg genom en kreativ och aktuell tvist på ämnet för dagen. 

Värme, tydlighet och trygghet i kontakten med publik och scenmedverkande är ett annat kännetecken. Det möjliggör den avslappnade uppriktighet som präglar Ulrikas scensamtal – tydliga frågor ger talande och intressanta svar. Ulrika Fjällborg har en unik förmåga att sätta fingret på samtalens knutpunkt och dra fram den röda tråden ur aldrig så komplicerade ämnen. Alltid närvarande, tydlig, påläst – och gärna lite rolig.

Hon har 20 års erfarenhet som journalist bland annat på tidningarna Resumé och Veckans Affärer, där hon var redaktör för tidningens flaggskepp, VA Kvinna, och övriga ”humankapitalämnen” (ledarskap, mångfald, hälsa och talangförsörjning). Hon jobbade även som redaktör för tidningens hela seminarieproduktion och åtar sig även redaktörskap för seminarier, talkshows, galor och andra evenemang. Tillsammans med Ola Ahlvarsson satte hon exempelvis ihop programmet för Women in Tech, WIT, 2015, en inspirationsdag för att locka kvinnor till teknik- och mediabranschen. Ulrika ansvarade också för programmen på VA-Kvinna-galorna 2013 på Stockholm Waterfront och 2014 på Grand Hôtel och hon har fortfarande helhetsansvaret som både redaktör och moderator för VA:s mycket uppskattade VA-rannanfrukostar.

Ulrika Fjällborg jobbar framför allt med sina kärnämnen inom samhällsförändring – ledarskap, mångfald, jämställdhet, hälsa, innovation, digitalisering och medieutveckling – men hennes främsta drivkraft är nyfikenhet och hon har också tagit sig an ämnen som patentinnovation, hur näringslivskluster i Norge-Sverige kan stärka Nordens konkurrenskraft, innovation i försäkringsbranschen, vattenvägarnas betydelse för Stockholms lokaltrafik och behovet av etik i ekonomutbildningen på universitet och högskolor.

 

Pressbild

Fyll i dina uppgifter nedan så kontaktar vi dig. Du kan även ringa 08-77 22 577 eller maila info@speakersandfriends.se.