Hem / Blogg / Dags för årskrönikor

Dags för årskrönikor

Allt är som vanligt.

Eventeffect publicera årligen årskrönikor med 30 representater från ledande bolag i branschen. Här hittar du Ola från Speakers&friends krönika tillsammans med alla andras. Vill du hellre läsa Olas krönika här så finns den som tur väl är även nedan. God Jul och Gott Nytt År önskar vi er alla! 

Rubriken ovan kommer antagligen vara den enda av sitt slag bland årskrönikorna här på Eventeffect.
Allt är såklart inte som vanligt. 2020 går till historien som det värsta året mötesbranschen någonsin skådat. I skrivande stund ökar dödstalen återigen, sjukvårdspersonalen gr på knäna och antalet sjuka i Covid stiger till nya höjder.

Även hos oss på Speakers&friends har det varit ett oerhört tufft år. Vi har tvingats fatta beslut vi inte trodde var möjliga. Beslut vi hoppats att vi aldrig skulle behöva ta och det har varit tungt med allt lidande som detta virus för med sig. Det går inte att undgå det mörka läget som ständigt gör sig påmint. Det räcker att sätta foten utanför kontoret i Gamla stan där butik efter butik tvingas stänga ned. Restauranger vi alltid lunchat på finns inte längre.

Men……så kommer de där dagarna. När allt känns lite som vanligt igen. I tider som dessa när våra kunder vill få klart med allt innan de går på semester kan dessa dagar till och med gå över i veckor. Det är full fart och för en stund känns allt som vanligt igen även om vi egentligen jobbar med helt andra saker. Vi har precis som många andra i branschen gått och blivit filmproducenter. Vi översköljs av kollegor och föreläsare som lägger upp bakom kameran bilder på sociala medier, vi diskutera ljus och bild med kollegor, kunder och samarbetspartners.

Sättet att arbeta på i branschen har ändrats helt och hållet på bara några månader. När det inte varit möjligt att arbeta med det vi kan bäst, att få människor att mötas på riktigt, har branschen ändrat arbetssätt och anpassat sig efter de förhållanden som råder. Det är fortfarande ett oerhört tufft läge och sociala medier säger inte sanningen om läget i branschen men i stort tycker jag det är en imponerande utveckling som skapar hopp och övertygelse om att vi kommer ta oss ur även det här.

God Jul och Gott Nytt År alla ni önskar vi på Speakers&friends!

Dela inlägg:

Hitta din nästa föreläsare hos oss på Speakers&friends!

Vi har mångårig och gedigen erfarenhet av att matcha rätt föreläsare till rätt tillfälle. Här hittar du ett urval av föreläsare som vi samarbetar med. Hittar du inte den du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig!