Sortera & Filtrera
 • Kategori

 • Ämnen

 • Återställ filter
Hem / Föreläsare

Föreläsare​

Hitta det du letar efter​

Ahmed Berhan
Moderator, Underhållning, Konferencier
Al Pitcher
Underhållning, Internationell föreläsare
Anders "Ankan" Johansson
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Konferencier
Anders Jansson
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Konferencier
Anders Mårtensson
Underhållning, Konferencier
Ann Westin
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Konferencier
Behrad Rouzbeh
Underhållning, Konferencier
Clara Henry
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Konferencier, Författare
Daniel Hallberg
Föreläsare, Underhållning, Konferencier, Författare
David Batra
Föreläsare, Moderator, Underhållning
David Sundin
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Konferencier
Doldisar
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Internationell föreläsare, Konferencier, Musikunderhållning
Emma Knyckare
Föreläsare, Underhållning, Konferencier
Fredrik Lindström
Föreläsare, Underhållning, Konferencier
Hasse Brontén
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Konferencier
Henrik Hjelt
Föreläsare, Moderator, Underhållning, Konferencier

Inspirerande föreläsare för varje tillfälle

Vill du boka en föreläsare för ditt nästa evenemang? Med en bra föreläsare kan du tydliggöra mål, nå bättre resultat, skapa välfungerande team samt bygga bättre och starkare relationer. Hos oss på Speakers&friends hittar du föreläsare som är experter, politiker, företagsledare, forskare och underhållare inom alla tänkbara ämnesområden. Upptäck våra populära föreläsare och deras inspirerande föreläsningar. När du hittar den föreläsare du vill boka, skickar du enkelt en prisförfrågan till oss på Speakers&friends som du snabbt kommer få svar på.

Vi hjälper dig att boka rätt föreläsare

Rätt föreläsare och föreläsning kan vara inspirerande, stärka motivationen, ge djupare kunskap inom ett specifikt område, underhålla, höja stämningen och skapa bättre sammanhållning.

En föreläsare gör med andra ord så mycket mer än att tala och kan hjälpa dig att förmedla det du vill ha sagt på ett inspirerande sätt eller hjälpa dem som lyssnar till den insikt du vill att de ska få.

Låt oss guida dig till rätt val av föreläsare och berätta mer om hur vi kan hjälpa dig.

5 tips när du ska boka föreläsare

Att hitta rätt föreläsare kan vara lättare sagt än gjort. Kick-offs, konferenser, utbildningar – det finns en uppsjö av olika typer av evenemang där en föreläsare kan tala.

För att hitta den rätta föreläsaren krävs det därför att du som ska göra bokningen tänker igenom fler aspekter än vem du ska boka, så att bokningen blir så lyckad som möjligt. Nedan har vi därför listat våra fem bästa tips att utgå ifrån.

1. Börja med att definiera syftet

Tänk igenom mål och behov. Vad är syftet med att boka en föreläsare? Vilka kommer sitta i publiken och hur många är de?

Egentligen räcker denna information för att vi ska kunna påbörja en diskussion och sökning efter föreläsare. Övriga detaljer som tid, plats, budget, språk m.m. löser sig längs vägen. Med det sagt, skadar det ändå inte att tänka igenom även nedanstående frågor:

 • Vilken kunskap eller insikt vill du att de som lyssnar ska få med sig från föreläsningen?

 • Varför i så fall?

 • Finns det något du vill ska förändras, förbättras eller utvecklas?

 • Vilken effekt vill du ha?

Några exempel kan vara:

 • Att få fler medarbetare att förstå hur de kan jobba mer effektivt digitalt.
 • Vad bra ledarskap är, effekten av det samt hur man kan leda och få med sig gruppen på ett framgångsrikt sätt.
 • Hur arbetsgruppen kan må bättre och bli mer effektiva genom att röra på sig.
 • Kick off med mål att skapa en gemensam kultur på företaget under det kommande året.
 • Stärkt motivation att som team arbeta mot företagets gemensamma mål.
 • Insikt och inspiration gällande vikten av god kommunikation.
 • Hur man själv och som grupp kan bli bättre på att hantera upplevd stress.
 • Skapa en gemensam bild och sätt att bemöta företagets kunder.

Listan över hur målen med en föreläsning kan se ut löper lång och det är bara dina behov som sätter gränserna.

2. Utgå från vilka som ska lyssna

När du har syftet med föreläsningen klart för dig, behöver du tänka igenom vilka som ska lyssna.

Alla är olika, vilket kan göra det utmanande att tillgodose en större grupp av människor och deras behov.

Vårt bästa råd är att utgå från det övergripande behovet, i kombination med vilket mål du har. Ibland kan det vara bra att välja ett brett ämne som kan vara till nytta för alla, oavsett bransch och roll.

Så, tänk utifrån din publiks perspektiv och deras behov i stort när du ska välja ämne:

 • Vilket ämne vill du att de som lyssnar ska få fördjupad kunskap eller bli inspirerade inom?
 • Passar ditt tänkta ämne alla som kommer vara med och lyssna?
 • Går ämnet ihop med vad du vill uppnå?

3. Budget

Fundera på en budget. Eftersom priserna på olika föreläsare kan variera mycket, får du bättre förslag om vi vet din ungefärliga budget.

För att ge en fingervisning om kostnad finns merparten av professionella föreläsare inom spannet 25 000 – 50 000 kronor. Är du på jakt efter en kändis eller ett dragplåster, får du räkna med att det kostar mer än så.

4. Val av föreläsare

Få perspektiv på den föreläsare du är intresserad av. I en dialog med oss som har lång erfarenhet av branschen får du information som inte kommer fram på exempelvis sociala medier. Hur är föreläsaren att samarbeta med? Passar föreläsaren för just din bransch eller specifika målgrupp? Kan föreläsaren i fråga anpassa sin föreläsning eller är det samma föreläsning som upprepas?

5. Föreläsarens plats i programmet

Tänk igenom var i programmet föreläsaren ska ligga. Vanligtvis väljer man att avsluta konferensen med en föreläsare, men det kan även vara en bra inledning på en konferens. Då får deltagarna möjlighet att diskutera innehållet gemensamt under dagen, vilket kan vara värdefullt. Tänk dock på att det kan vara svårt för en medarbetare att ha en presentation direkt efter en professionell föreläsare.

Varför boka föreläsare via Speakers&friends?

Perfekta matchningar

Med erfarenhet, kommer ofta kunskap. Efter våra många år i branschen och ideligen återkommande kunder vågar vi lova att vi alltid kan matcha rätt föreläsare och talare, till rätt tillfälle – oavsett hur behoven ser ut.

Vi arbetar endast med kvalitetssäkrade föreläsare, vilket innebär att du som beställare alltid kan känna dig trygg med förslagen du får från oss. 

Oberoende talarförmedling

Ingens behov är den andres likt och vårt uppdrag är att hitta bästa möjliga föreläsare och talare för varje specifikt evenemang, vilket vi alltid gör med dig som beställare i fokus.

Vi är måna om vårt oberoende och har av den anledningen inga anställda föreläsare. Vi har inte heller något avtal med någon om att vi ska förmedla dem ett visst antal gånger eller dylikt, vilket innebär att det helt och hållet är dina behov som beställare som styr.

Det är alltså du som som i slutändan avgör vilken föreläsare eller annan talare du vill boka av dem vi föreslår.

Det är tryggt

Ibland kan situationer uppstå som gör att saker och ting inte riktigt går som planerat. När du bokar en föreläsare via oss är det av den anledningen en självklarhet att det sker med uppdragsgaranti.

Skulle talaren du har bokat mot förmodan få förhinder och av någon anledning avbokar föreläsningen, innebär det att vi på Speakers&friends letar upp en likvärdig ersättare åt dig.

När du gör bokningen via oss, kan du med andra ord alltid känna dig trygg i leveransen och att vi alltid har en plan B redo att ta vid om det skulle krisa.

Detta gör vi givetvis i samråd med dig som beställare, så att du blir nöjd med ersättaren vi rekommenderar.

Skräddarsydda lösningar

Genom vår kompetens och långa erfarenhet kan vi vara en rådgivande part för dig med praktiskt taget allt som berör föreläsare, moderatorer, underhållare, artister, utbildare med mera.

Inget är omöjligt och det är egentligen bara dina behov och önskemål som sätter gränserna. Vår uppgift är att hjälpa dig att verkställa dina idéer för ett lyckat event.

Snabba leveranser och ett av Sveriges största kontaktnät

Under våra år i branschen har vi byggt ett stort nätverk och kan idag erbjuda ett av Sveriges största utbud av inspirerande föreläsare och talare inom många olika områden.

Det gör att vi snabbt kan ta fram förslag på personer som kan inspirera, motivera, utveckla din personal eller lyfta era kundaktiviteter – även i de fall som framförhållningen på bokningen är kort.

Skräddarsydda digitala lösningar i egen studio

I vissa fall uppstår behovet av digitala komplement till det som sker live inför publik, och i andra fall handlar det om en helt digital lösning.

Med rätt planering är digitala föreläsningar, utbildningar och webbinarium ofta ett effektivt sätt att sprida kunskap, bygga kompetens, motivera sina kollegor eller bygga teamkänslan.

Vi på Speakers&friends har lång erfarenhet av digitala lösningar och har producerat ett stort antal digitala föreläsningar, utbildningar och event.

Med en egen studio i Gamla stan jobbar vi även med att producera digitala möten i samarbete med andra studios och producenter.

Livestreama föreläsningen via valfri plattform

Vill du ha en kostnadseffektiv lösning för livestreamade föreläsningar eller mindre konferenser använder vi oftast vår egen studio, medan vi vid större arrangemang ofta samarbetar med större studios och producenter.

Vi arbetar i princip med alla plattformar som exempelvis Google, Zoom eller Microsoft Teams och erbjuder alltid möjligheten att streama genom Vimeo.

Genom vår Vimeo-licens har vi möjlighet till en enkel länklösning och livestreaming till ett obegränsat antal deltagare.

Oavsett om du planerar ett stort eller ett litet digitalt event, har vi resurserna som krävs för att skapa den räckvidd och det resultat som du vill uppnå och samma stora urval av bra föreläsare som vid fysiska föreläsningar.

Vill du veta mer om våra föreläsare? Kontakta oss för mer information!

Är du nyfiken på att veta mer om de föreläsare som du kan boka via oss på Speakers&friends? Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på telefon, e-post eller via kontaktformuläret nedan.

Att ställa frågor och bolla dina idéer och behov med oss kostar inget. Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning!

Så bokar du föreläsare

1

Undersök vad ni är ute efter

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss.

Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren eller talaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Vanliga frågor och svar om föreläsare