Hem / Blogg / En annorlunda omvärldsspaning

En annorlunda omvärldsspaning

Vi har fått den äran att smygläsa Göran Adléns Trendrapport 2016. Denna gång har Göran valt att göra Trendrapporten i form av ett mycket stiligt och 1,2 kilo tungt tidningsmagasin. Vi kan inget annat än applådera detta initiativ och det faktum att Göran fortsätter ta ut svängarna i föreläsningsbranschen.

Rapporten baseras på 15 olika trender och rörelser som påverkar oss både affärsmässigt och personligt. I magasinet skriver Göran bl.a. om ”Brainhacking”, ”Expertsamhällets död” och om att ”Leda robotar, millennials och alla vi andra”. Vad som kommer krävas av framtidens ledare är ett återkommande tema i trendrapporten.

Göran skriver att för att lyckas som framtida chef måste fokus flyttas från excelstyrt ledarskap till ett mer hållbart ledarskap som bygger på relationer, sunda värderingar och att utveckla det mer emotionella delarna i ledarskapet.

Med utgångspunkt från vad våra kunder efterfrågar har även vi sett den utveckling Göran beskriver allt tydligare. Kan man bygga ett ledarskap med utgångspunkt från värderingar och inte excel så har bygger organisationer ett ledarskap där det finns betydligt mer att hålla sig i när det börjar blåsa. Kan en organisation använda excel för att stärka en ett mer hållbart ledarskap och de mer emotionella delarna i ledarskapet är det ännu bättre!

För beställning av magasin: magasin@speakersandfriends.se

Dela inlägg:

Hitta din nästa föreläsare hos oss på Speakers&friends!

Vi har mångårig och gedigen erfarenhet av att matcha rätt föreläsare till rätt tillfälle. Här hittar du ett urval av föreläsare som vi samarbetar med. Hittar du inte den du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig!