Hem / Blogg / En av landets mest efterfrågande föreläsare…

En av landets mest efterfrågande föreläsare…

Ola är gästskribent på  Eventeffect  som bevakar vad som händer i event och mötesbranschen. Den senaste  artikeln handlar om hur du som bokar föreläsare får ut mer av att samarbeta med talarbyråer.

Nedan finns artikeln i sin ursprungliga form och den nedkortade version som publicerades i Eventeffect och fick rubriken ”Våga utmana din talarförmedling” finns här

I min förra artikel skrev jag om att vi i högre grad behöver utgå från innehållet när vi arrangerar event och konferenser. I denna och i kommande artiklar kommer jag ge råd om föreläsare och hur du som arrangör använder föreläsare och talarbyråer för att få till ett intressant mötesinnehåll.

Vi som arbetar med att boka föreläsare möts ofta av att personer titulerar sig föreläsare och i många fall även landets mest efterfrågade föreläsare. Det finns idag oerhört många ”föreläsare” och lite för många landets mest bokade föreläsare. Det finns ett antal priser för årets moderator, årets föreläsare och det publiceras regelbundet olika typer av listor på de 10 mest bokade föreläsarna eller de 30 främsta moderatorerna.

Med detta sagt kan det vara ganska svårt för dig som arrangörer att hitta rätt föreläsare till era evenemang. Det finns idag en rad byråer som hjälper dig som bokar föreläsare att göra rätt val men eftersom det idag bokas fler föreläsare än någonsin blir även urvalet av byråer och förmedlingar allt större. Det kan vara svårt att välja byrå men om du regelbundet bokar föreläsare, gör även ett aktivt val av leverantör.

Har du redan en kontaktperson på en byrå som vill gå på snabba lösningar och pratar mer pris än innehåll och kontaktar dig med samma förslag på föreläsare eller utan intressanta idéer, byt kontaktperson! Får du lika lite ut av din nya kontaktperson, byt byrå!

En bra byrå är objektiv och ger förslag som är bäst för er som arrangör, inte för att de gynnar de egna affärerna. Listor och utmärkelser som publiceras av byråerna publiceras tyvärr i första hand för att driva försäljningen av just dessa föreläsare. Som kund kommer du förbi detta med ett aktivt val av byrå och kontaktperson.

Hör av dig till oss. Utmana och be oss ge förslag på föreläsare bortom de som ligger på listor och får utmärkelser. Det är inget fel på dessa föreläsare, de är oftast oerhört skickliga på scen men bokar ni föreläsare känner ni säkert redan till dem. Se till att ha en dialog om era utmaningar tidigt i processen, inte enbart när ni har letat själva och någon månad innan konferensen inte hittar någon som passar. Med den affärsmodell som används av byråerna kostar det inget extra att ha en kontinuerligt dialog även om ni bara har en konferens om året. Utnyttja detta som arrangör.

Med en givande dialog om föreläsare har du en viktig grundsten för att skapa intressant innehåll till era möten och konferenser. Att boka in den eller de föreläsare som just era kunder och er personal vill lyssna på, landets mest efterfrågade föreläsare just för er!

Dela inlägg:

Hitta din nästa föreläsare hos oss på Speakers&friends!

Vi har mångårig och gedigen erfarenhet av att matcha rätt föreläsare till rätt tillfälle. Här hittar du ett urval av föreläsare som vi samarbetar med. Hittar du inte den du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig!