Hedvig Söderlund - föreläsare - Speakers&friends
Hem / Blogg / Erfarenhet, fakta och vägen från utbrändhet.

Erfarenhet, fakta och vägen från utbrändhet.

Hedvig Söderlund är ett nytt och spännande namn på den svenska föreläsningsscenen. Hon är hjärnforskaren som själv drabbades av utbrändhet. 

Hedvig Söderlund är adjungerad professor i teknisk psykologi vid Luleå tekniska universitet och hon har forskat om minne och hjärna i 20 års tid. Dessutom driver hon ett eget företag och föreläser flitigt. Frågor som hon fokuserar på är exempelvis: vad händer med hjärnan vid långvarig stress? Hur ska man undvika att bli utbränd och hur återhämtar man sig? Och varför blir så många kvinnor i vårt samhälle drabbade av utmattning?  

Hedvig är författare och har bland annat skrivit boken ”Den utbrända hjärnforskaren – personliga erfarenheter, fakta och vägen till läkning”. Det var när hon var verksam i sin roll som professor vid Uppsala universitetet som hon själv blev sjukskriven för utmattningssyndrom. Orättvisa arbetsvillkor och för lite möjligheter för återhämtning under en längre tid var bland de bidragande orsakerna. 

Förutom utbrändhet föreläser Hedvig om fakta och forskning om minne – koppat till exempel till åldrande, demens och känslor.

Hedvig har nyligen uppmärksammats bland annat med en artikel i Dagens Nyheter och den 13 september kommer hon att medverka i Hjärnans Dag, arrangerad av Hjärnfonden, på Lilla Cirkus i Stockholm. 

Är ni intresserade av något särskilt kring utbrändhet eller hur minne fungerar, kan Hedvig skräddarsy föreläsningens innehåll utifrån era önskemål. Kontakta oss på Speakers&friends för fortsatt diskussion!

 

Dela inlägg:

Hitta din nästa föreläsare hos oss på Speakers&friends!

Vi har mångårig och gedigen erfarenhet av att matcha rätt föreläsare till rätt tillfälle. Här hittar du ett urval av föreläsare som vi samarbetar med. Hittar du inte den du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig!