Hem / Blogg / Summering av ett spännande år i föreläsningsbranschen!

Summering av ett spännande år i föreläsningsbranschen!

Den digital tidningen Eventeffect samlar varje år ledande företrädare för eventbranschen. I år summerade Speakers&friends Ola Johnsson läget för föreläsningsbranschen och för S&f. Läs Olas krönika här

Eller så läser ni den här:

Årets julklapp… en föreläsning! 

Återigen borde en föreläsning med en matchad föreläsare vara årets julklapp till alla organisationer. Nu är vi en aning partiska i frågan men vi ser en rad anledningar till varför det borde bli så.  

Under 2022 har våra föreläsare återigen nått ut till stora målgrupper, större än någonsin faktiskt eftersom mycket i början av året fortfarande gjordes genom digitala kanaler med oerhört stor räckvidd. Det är svårt att säga hur många våra föreläsare nått ut till men hundratusentals är ingen överdrift. En föreläsare löser långt ifrån alla problem men kan i väldigt många fall vara en del i lösningen. Åhörarna i publiken blir med rätt föreläsare ofta lite mer peppade, får nya perspektiv eller kunskap som hjälper dem framåt i svåra frågor. 

De senaste året har våra föreläsare exempelvis bidragit till att folk som sitter stilla hemma vid sina datorer rört på sig i högre omfattning. Tack vare dem har våra kunder fått verktyg att skapa gemenskap med sina kollegor trots att många har arbetat på distans. Oerhört många har fått inspiration i tider när de behöver det som mest. Tillsammans med våra föreläsare har vi hjälpt våra kunder att i många fall peka ut vägen framåt i en tid som varit svårnavigerad. 

På senare tid har våra föreläsare hjälpt organisationer hitta nya former för att mötas och generera kunskap i tider när anställda i ett föränderligt arbetsklimat inte träffar varandra i samma omfattning. En stor del av våra organisationer och dess anställdas sätt att arbeta har på senare tid ändrats i hög omfattning och här ser vi ett område som kommer att fortsätta utvecklas under 2023. Vi kommer se våra kontor användas på helt andra sätt och vi kommer se vår arbetstillvaro fortsätta förändras i hög omfattning. 

I denna omvandling kommer vi och våra föreläsare  ha en ledande roll. Föreläsarna inspirerar och kommer med nya idéer för att driva på och leda utvecklingen. Vi kommer ha en viktig roll att hitta dessa föreläsare men också fortsätta hitta nya format för en kunskapsutveckling där skiftet mellan IRL format och det digitala sker mer och mer sömlöst. 

I denna omvandling har vi på senare tid sett nya spännande sätt att använda våra föreläsare. Ofta i lite mindre mer intensivt kunskapsgenererande format. I den omvandling som sker kommer vi fortsätta utveckla spännande format under 2023. Våra lösningar baserade på landets främsta föreläsare är en form av kompetensutveckling som når många, får stor effekt och till en låg kostnad per deltagare. 

Årets julklapp 2022 är inte en föreläsning utan ett hemstickat plagg men vi kan alltid fortsätta hoppas på att det blir årets julklapp 2023. Oavsett ser vi fram emot ännu ett utmanande och spännande år tillsammans med våra kunder, föreläsare och kollegor i föreläsningsbranschen! 

 

Dela inlägg:

Hitta din nästa föreläsare hos oss på Speakers&friends!

Vi har mångårig och gedigen erfarenhet av att matcha rätt föreläsare till rätt tillfälle. Här hittar du ett urval av föreläsare som vi samarbetar med. Hittar du inte den du söker? Kontakta oss så hjälper vi dig!