Boka föreläsare - Pris

Boka föreläsare – Pris

Att anlita rätt föreläsare kan göra hela skillnaden för ditt event, då en väl vald föreläsare bland annat kan lyfta hela evenemanget, engagera publiken och skapa en oförglömlig upplevelse.

Det är inte bara en fråga om att hitta någon som kan leverera en föreläsning, utan att hitta den person som bäst kan förmedla ditt budskap och samtidigt tillföra rätt energi till din publik.

Låt oss förklara vikten av att välja rätt föreläsare, vilka faktorer som påverkar kostnaden och hur du budgeterar för att boka en föreläsare, samt hur vi på Speakers&friends kan underlätta denna process och säkerställa att du får största möjliga värde för dina pengar.

Faktorer som påverkar kostnaden för en föreläsare

Föreläsarens erfarenhet och rykte: Mer välkända och etablerade föreläsare kostar i regel mer.

Föreläsarens ämnesområde: Vissa ämnen kan kräva mer förberedelser eller specialisering, vilket också kan påverka priset.

Evenemangets storlek och omfattning: Större evenemang kan kräva mer av föreläsaren, vilket kan leda till högre kostnader.

Rese- och boendekostnader: Om föreläsaren behöver resa och övernatta, kan detta medföra ytterligare kostnader.

Föreläsningens längd: Längden på föreläsningen, tid för förberedelser och eventuell efterarbete kan alla påverka kostnaden.

Exklusivitet: Om föreläsaren begränsas från att tala på andra evenemang, kan detta öka kostnaden.

Så sätter du en budget när du ska boka föreläsare

Att budgetera för att boka en föreläsare kan ofta vara en utmaning, eftersom prisspannet kan variera kraftigt. Att ha en ungefärlig budget i åtanke när du tar kontakt med oss på Speakers&friends, hjälper oss däremot att skräddarsy de bästa förslagen som passar just din budget.

Inledningsvis är det viktigt att förstå prisspannet. Merparten av professionella föreläsare ligger inom prisspannet 25 000-50 000 kr. Om du siktar på att boka en kändis eller någon med stor dragkraft, bör du vara beredd på att det kan komma att kosta mer.

Kom ihåg att kostnaden för en föreläsare kan vara hög, men att den rätta föreläsaren kan göra stor skillnad för ditt evenemang. Att anlita en föreläsare bör ses som en betydande investering, snarare än en kostnad.

Genom att följa dessa steg kan du effektivisera processen att sätta en budget när du ska boka en föreläsare. När du har en budget klar för dig gällande vad bokningen får kosta, kan vi enkelt ta fram de bästa förslagen och upplägget efter dina behov.

Upptäck våra författare och deras föreläsningar!

Vi hjälper dig att hitta rätt föreläsare

En bra föreläsare och föreläsning kan vara motiverande, ge djupare kunskap inom ett specifikt område, underhålla, höja stämningen och skapa en stark teamkänsla. En föreläsare gör alltså så mycket mer än att bara tala och kan hjälpa dig att förmedla det du vill säga på ett inspirerande sätt eller ge de som lyssnar den insikt du vill att de ska få.

En oberoende talarförmedling

Ingens behov är den andres likt och vårt uppdrag är att hitta bästa möjliga föreläsare för varje specifikt evenemang, vilket vi alltid gör med dig som beställare i fokus. Som talarförmedling är vi måna om vårt oberoende och har av den anledningen inga anställda föreläsare. Vi har inte heller något avtal med någon om att vi ska förmedla dem ett visst antal gånger eller dylikt, vilket innebär att det helt och hållet är dina behov som beställare som styr. Vi arbetar endast med kvalitetssäkrade föreläsare. Det gör att du som beställare alltid kan känna dig trygg med förslagen du får från oss. Efter våra många år i branschen och ideligen återkommande kunder vågar vi lova att vi alltid kan matcha rätt föreläsare och talare, till rätt tillfälle – oavsett hur behoven ser ut.

Vill du veta mer om våra föreläsare? Kontakta oss för mer information!

Är du nyfiken på att veta mer om de föreläsare som du kan boka hos oss på Speakers&friends? Du är alltid varmt välkommen att kontakta oss på telefon, e-post eller via kontaktformuläret nedan.

Att ställa frågor och bolla dina idéer och behov med oss kostar inget. Vi ser fram emot att höra ifrån dig. Kontakta oss idag för kostnadsfri rådgivning!

Så bokar du föreläsare

1

Undersök vad ni är ute efter

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss, så kan vi prata om dina behov och snabbare komma fram till ett bra upplägg.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss.

Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren eller talaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Boka föreläsare – Pris: Vanliga frågor och svar!