Hem / Föreläsare / Alexander Ståhle
Alexander Ståhle - föreläsare - Speakers&friends

Alexander Ståhle

Framtidens städer

Alexander Ståhle är stadsforskare och stadsplanerare och en av landets mest anlitade föreläsare inom stadsutveckling, byggande och trafik. Han är doktor i stadsbyggnad på KTH och VD för arkitektkontoret Spacescape.

Alexander Ståhle är stadsforskare och stadsplanerare och en av landets mest anlitade föreläsare inom stadsutveckling, byggande och trafik. Han är doktor i stadsbyggnad på KTH och VD för en arkitektfirma. I augusti 2016 släppte han sin bok Alla behöver närhet – Så blir framtidens städer.

På KTH har Alexander forskat på hur städer och stadsplaner skapar attraktivitet, hållbarhet och rättvisa. Hans doktorsavhandling handlade om hur man kan bygga täta och gröna städer samtidigt. Hans nya bok kommer från hans senaste forskningsprojekt på KTH och är en omfattande trendanalys som beskriver hur framtidens städer och trafik kan se ut.

Arkitektfirman som han har drivit sedan 2008, har blivit en av Sveriges ledande konsulter inom stadsbyggnad. De har bland annat arbetat med projekt som Nya Slussen, Nya Kiruna, Airport City Stockholm, analyser av bostadsmarknaden och bostadsbyggande i Sveriges storstäder.

 

Föreläsning med Alexander Ståhle

Alexander Ståhle har föreläst i de flesta svenska och norska tätortskommuner, för de stora byggföretagen och fastighetsägarna samt på flera stora konferenser om hållbara städer och fastighetsutveckling. Han uppskattas för sitt roliga, lättsamma och pedagogiska sätt att berätta om hur vi kan utveckla framtidens städer.

Så bokar du Alexander Ståhle som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Charlotta Mellander

Per Schlingmann

Björn Sundin

Alexander Ståhle - föreläsare - Speakers&friends

Alexander Ståhle

Vill du boka Alexander Ståhlesom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Alexander Ståhle som föreläsare!