Hem / Föreläsare / Amer Mohammed
Amer Mohammed - föreläsare- Speakers&friends

Amer Mohammed

Digitalisering och AI – insikter, verklig potential och strategier

Amer Mohammed var drivkraften bakom rederijätten Stena Lines storsatsning på AI och digitalisering av företaget. Senast har han varit affärsområdesdirektör – Chief Digital Officer – för enheten Digital för Coop Sverige. Amer delar med sig av strategier för hur du hänger med i den teknologiska utvecklingen och trivs i dagens snabbföränderliga värld.

Först kom internet som förändrade samhället, beteenden och hur vi gör affärer. Sen kom mobilen som förändrade allting, fast i en mycket större skala. Nu är vi på väg in i nästa kapitel som radikalt kommer att förändra beteenden, möjligheter till fler och större affärer samt ett helt annorlunda samhälle. Alla organisationer som vill överleva måste hänga med i digitaliseringen och automatiseringen, vare sig man vill eller inte. Inga undantag. Punkt.

Amer Mohammed ger dig insikter om detta nya samhälle. Han är en ledande expert inom områdena digitalisering, innovation, disruption, augmented reality, erfarenhet och konstgjord intelligens. Amer visar hur du kan använda dessa avancerade teknologier för att utveckla din verksamhet och ger praktiska strategier för att din organisation ska hålla sig relevant och konkurrenskraftig. Han bjuder på en omfattande översikt av de senaste trenderna och innovationerna. Du får även med dig kunskap inom modernt ledarskap samt verktyg du behöver för att leda effektivt i dagens värld.

 

Föreläsningar med Amer Mohammad

Amer Mohammed - föreläsare - Speakers&friendsEn föreläsning med Amer Mohammed tar avstamp i vad AI och digitaliseringen innebär för företags framtid, stora som små. Han är passionerad och underhållande på scen och han lyckas göra den tekniska biten överskådlig och greppbar för åhörarna. Amer gör dig redo att tackla utmaningarna i dagens snabbt utvecklande teknologiska landskap.

Du får med dig:

  • En omfattande översikt av de senaste trenderna och innovationerna inom digitalisering samt praktiska strategier för att vara relevant och konkurrenskraftig.
  • Du lär dig om innovation, inklusive AI:s roll i att driva innovation och den etiska och rättsliga betydelsen av AI.
  • Verktyg för att leda effektivt i den snabbföränderliga världen och vända disruption till en konkurrensfördel för din organisation.

 

Exempel på teman som Amer pratar om:
Upptäck ChatGPT!

ChatGPT är en banbrytande generativ AI som revolutionerar samhället, organisationer och individers sätt att interagera och lösa problem. Genom att förstå och generera naturligt språk förvandlar ChatGPT kommunikationen mellan människor och maskiner, effektiviserar processer och frigör kreativitet.

Tänk dig att ha en intelligent medarbetare som kan assistera med allt från att svara på frågor till att skapa innovativa idéer. Med ChatGPT öppnar sig en värld av möjligheter för både företag och privatpersoner, vilket leder till en mer inkluderande, produktiv och dynamisk framtid.

Ta steget in i AI-eran med ChatGPT och förändra ditt sätt att leva och arbeta. Under denna föreläsning lär du dig allt om ”nästa stora grej”!

 

Låt disruption bli en konkurrensfördel!

Disruptiva teknologier och affärsmodeller kan vara ett hot eller en möjlighet. Med Amer Mohammed lär du dig att vända disruption till en konkurrensfördel och ge din organisation den edge den behöver för att trivas i dagens snabbföränderliga värld.

 

Revolutionerande tekniker för skola och utbildning

Fram till nu har utbildning varit ett av de få områden som inte har påverkats radikalt av teknik. Med detta menar Amer att till exempel en bokförare idag har ett produktionsutfall som är 10-20 gånger högre än en bokförare hade för 100 år sedan, tack vare teknik som datorer, Excel etc.

Inom utbildning har det hittills inte funnits någon teknik som har revolutionerat prestationen hos lärare. Även om varje student skulle ha en iPad kan du inte förbättra lärarens prestation 20-faldigt. Men nu händer det nytt även inom detta område! De tre nya tekniker som håller på att utvecklas kommer att förändra utbildningen, hur vi lär oss, samt förbättra prestationen hos lärare med 10-20 gånger. På denna föreläsning kommer ni att få lära er vilka dessa tre tekniker är – och får se en Baby Hulk!

 

Amer Mohammed - föreläsare - Speakers&friends Amer Mohammed - föreläsare - Speakers&friends Amer Mohammed - föreläsare - Speakers&friends

 

Ta steget in i AI-eran – kontakta oss på Speakers&friends och boka en inspirerande föreläsning med Amer Mohammed!

 

Mer om Amer

Amer Mohammed är i grunden programmerare och start-up entreprenör. Han har flera lyckade, men även mindre lyckade, företagsprojekt bakom sig. Det som skiljer honom från många andra är att han aldrig gett upp. Han har gått sin egen väg med attityden att han ska lyckas, och det i sin tur ledde till att Stena Lines koncernchef Dan Olsson fick upp ögonen för honom.

I en omtalad föreläsning inför Stena Lines personal, inklusive ägaren Dan Olsson, gick Amer Mohammed upp på scen och övertygade om att det nya AI-projektet vid namn ”Pluto” skulle innebära företagets framtid. Efter en stunds tystnad och osäkerhet bland åhörarna ställde sig Dan Olsson upp och applåderade – och Amer Mohammed fick därefter stå för grundandet av Digital Innovation-avdelningen hos Stena Line.

Amer är en sann eldsjäl och entreprenör som varje företag eller organisation med intresse för utveckling och digitalisering bör ta del av. Boka en föreläsning med Amer Mohammed och ge dina åhörare insikter kring digitaliseringens och AI:s verkliga potential, samt hur framtiden ser ut för företag och organisationer.

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - guld

 

 

 

 

 

Länkar:

Podcastintervju på logistikpodden.se – Oavsett vad man gör måste man vara beredd att gå all-in

Föreläsning, Unbiased Day 2021, Youtube – Vad är digital kompetens? Så bygger du framgångsrika team i en föränderlig värld

 

Pressbilder:

Pressbild 1 (foto: Peter Nilsson)

Pressbild 2

Pressbild 3

Pressbild 4

Pressbild 5

Så bokar du Amer Mohammed

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Vanliga frågor och svar om Amer Mohammed

Relaterade föreläsare

Anders Ekholm

Annika R Malmberg

Amer Mohammed - föreläsare- Speakers&friends

Amer Mohammed

Vill du boka Amer Mohammedsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Amer Mohammed som föreläsare!