Hem / Föreläsare / Anders Ankan Johansson
Anders Ankan Johansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Nils Bergendal - profilbild

Anders "Ankan" Johansson

Folklig multihumorprofil av rang

Anders Ankan Johansson är en av Sveriges mest omtyckta komiker. Han är också programledare, skådespelare, regissör, manusförfattare, konferencier och föreläsare. Anders är expert på att hitta udda infallsvinklar på frågeställningar – sådana som får åhörarna att både hicka och tänka till.

Från vardagsliv i lilla landet lagom till toppolitik, inget fält kommer undan Anders Ankan Johanssons skarpladdade komik och träffsäkra ironiska kommentarer. Denne komiker, radio- och TV-personlighet, från början musiker med talang för stränginstrument, har gjort den östgötska dialekten till sitt kännetecken. Den för Anders Ankan Johansson karaktäristiska tonen har gjort honom till en omisskännlig radioröst.

Genombrottet kom som den ena halvan av humorduon Anders & Måns (Nilsson) som legat bakom radioprogam som WallraffSå funkar detMorgonpasset i P3 och tv-program som Fråga Anders och Måns samt Succéduon.

Som programledare känner vi Anders Ankan Johansson från bland annat DjursjukhusetFiska med Anders och P3-guld. Han har medverkat i På spåretBäst i test, ParlamentetTime OutExtra ExtraGabba Gabba, julkalendern Skägget i brevlådan och en lång rad andra underhållningsprogram. 2020 fick han Det svenska humorpriset i kategorin Årets manliga komiker.

Vi har sett Anders som ståuppare och på teaterscenerna tillsammans med Måns i deras publik- och kritikerrosade föreställning Primater med topplån, Nu har vi väl trevligt? och Så funkar det – the show!

Hösten 2022 åkte Anders ut på sin första soloshow Alla känner Ankan som blev succé både bland publiken och kritikerna.
Förutom komiker, programledare, musiker och skådespelare är Anders också regissör och manusförfattare, och ofta delaktig i skrivande av manus till programmen han deltar i.

 

Anders Ankan Johansson – moderator, konferencier och komiker/ståuppare

Anders Ankan Johansson är också verksam som moderator. konferencier och ståuppare. Han är proffs på att få folk att skratta, men samtidigt får oss att tänka till.

Han skräddasyr sina uppdrag att passa just dig – snyggt förpackat, du har kul och får nya perspektiv.

 

Anders Ankan Johansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Nils Bergendal Anders Ankan Johansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Morgan Norman Anders Ankan Johansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Morgan Norman Anders Ankan Johansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Morgan Norman

Foto 1 – Nils Bergendal, Foto 2, 3 & 4 – Morgan Norman

 

Ankan, om någon, kan konsten att bjuda på sig själv, ha roligt och få en nöjd publik. Boka honom hos oss på Speakers&friends redan idag!

 

Länkar:

TV4, Nyhetsmorgon – Anders ”Ankan” Johansson: ”Kul att visa upp sina ful-sidor lite”

Sveriges Radio, Anders ”Ankan” Johanssons sommarprat – Om att humor inte tar bort nåt fult eller sorgligt – men ger det lite mening.

 

Pressbild – Anders Ankan Johansson (foto: Nils Bergendal)

Så bokar du Anders Ankan Johansson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Karsten Torebjer

Mohammed Mouaid och Caxton Njuki

Pär Johansson

Vill du boka Anders Ankan Johanssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anders Ankan Johansson som föreläsare!