Hem / Föreläsare / Anders Borg
Anders Borg - föreläsare - Speakers&friends

Anders Borg

Ekonomi, omvärld och framtid

Anders Borg har sedan han tillträdde sin tjänst som Sveriges finansminister 2006 varit en av de allra mest inflytelserika opinionsbildarna i Sverige. Tidningen Financial Times utsåg Borg till EU:s främste finansminister 2011 i sin årliga ranking av unionens 19 finansministrar.

Anders Borg har sedan han slutade som finansminister 2014 haft en rad tunga uppdrag inom näringslivet och för regeringar från andra länder. Han har till exempel fått i uppdrag av Finlands regering att författa en ekonomisk rapport om landets ekonomiska problem, samt föreslå lösningar och åtgärder.

Innan sin politiska karriär hade Anders olika befattningar i finanssektorn, vid Transferator Alfred Berg, ABN Amro Bank och SEB. Hans utbildningsbakgrund är inom ekonomi, ekonomisk historia, filosofi och statsvetenskap från Stockholms universitet och Uppsala universitet.

 

Föreläsning med Anders Borg

Anders Borg är högt uppskattad och mycket efterfrågad talare. Han föreläser om ekonomi, omvärld och framtidsfrågor. Han talar bland annat om hur ekonomin omvandlas av digitalisering och globalisering och hur regeringar och företag i Europa ska möta dessa utmaningar och möjligheter. Hur påverkas människor, företag, sektorer och länder?

 

Frågeställningar som Anders kan behandla under en föreläsning är bland annat:

  • 
Hur påverkas en bransch eller en region av de snabba förändringarna som vi ser i omvärlden?
  • Hur kommer ert företag att hantera nästa pandemi eller nästa förutsedda händelse?
  • Vilka risker och möjligheter finns det för entreprenörer i den globala ekonomin?
  • Vad innebär Asiens uppgång i den globala världsekonomin för Sverige, för er bransch eller ert företag?

Anders Borg berör ständigt de aktuella frågorna utifrån sin erfarenhet som finansminister och sina omfattande kunskaper om det internationella finansiella systemet.

Anders har också direkt erfarenhet av att investera i företag och vet vad han letar efter, och framför allt vad han han undviker. Han kan ge inblick i vad nystartade företag gör rätt och hur etablerade företag kan arbeta för att ligga steget före.

 

Skräddarsydda föredrag

Anders har ingen standardiserad föreläsning utan anpassar varje föreläsning efter kundens behov och önskemål. Med Anders som föreläsare får åhörarna alltid med sig intressanta perspektiv och en skarp analys som är relevant och anpassad efter de som lyssnar.

 

Pressbild – Anders Borg

Så bokar du Anders Borg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Vanliga frågor och svar om Anders Borg

Relaterade föreläsare

Nicholas Fernholm

Anders Borg - föreläsare - Speakers&friends

Anders Borg

Vill du boka Anders Borgsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anders Borg som föreläsare!