Hem / Föreläsare / Anders Ekholm
Anders Ekholm - Boka föreläsning

Anders Ekholm

Forskningsbaserad framtidsanalys

Anders Ekholm är vice VD för Institutet för Framtidsstudier där han har ett särskilt ansvar för Institutets policyinriktade verksamhet och är även institutets talesperson i frågor som inte direkt rör respektive forskningsprojekt. Han har tidigare arbetat som analyschef på Socialdepartementet där han bland annat undersökt Sveriges framtida behov av vård och omsorg. Han har även arbetat på Finansdepartementet, Arbetsmarknadsdepartementet och Utbildningsdepartementet.

Anders föreläser om hur de demografiska förändringarna, värderingsförskjutningar och teknik påverkar vår framtida välfärdssektor.  Hans föreläsningar baseras på statistik, forskning och prognoser. Det kan lätt kopplas samman med ”tråkigt” och ”torrt” men han förtydligar dessa fakta så att åhöraren kan ta det till sig och få en bättre förståelse för samhällsutvecklingen. Presentationen är lite lik Hans Roslings där historia och framtid åskådliggörs med datorgrafik på en enkelt och levande sätt som gör att man enklare kan förstå helhetsbilden.

Anders Ekholm är dessutom humoristisk på en ”lagom” nivå som gör det kul men inte förtar det han talar om. Bakgrunden som oberoende tjänsteman inom politiken gör att han kan skapa förståelse för hur reformer och andra insatser kommit till, hur det har gått, hur man skulle ha gjort mm. Anders arbetar även med en del av institutets utredningar som genomförs på uppdrag av olika organisationer, inriktade på viktiga samhällsfrågor som exempelvis hur digitaliseringen påverkar framtidens vård eller hur vi kan motverka den allt mer växande psykiska ohälsan.

Pressbild

Så bokar du Anders Ekholm som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jonas Ridderstråle

Joakim Odelberg

Hans Vestberg

Svante Randlert

Anders Ekholm - Boka föreläsning

Anders Ekholm

Vill du boka Anders Ekholmsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anders Ekholm som föreläsare!