Hem / Föreläsare / Anders Hansen
Anders Hansen - Pressbild - föreläsare - Speakers&friends - foto: Stefan Tell

Anders Hansen

Träna för din hjärna

Anders Hansen är av de flesta känd från sin egen succéserie ”Din hjärna” som har gått i två säsonger på SVT. Främst är han läkare i psykiatri och har fått stort genomslag med sina teorier baserade på den senaste forskningen om hur träning direkt påverkar hjärnans funktioner och vår hälsa. Anders är också författare och har skrivit böcker som bland annat Hjärnstark (2016), Skärmhjärnan (2019) och Depphjärnan (2021).

I Anders inspirerande föreläsningar utgår han från sina böcker där han berättar om hur den senaste hjärnforskningen visar att motion och träning ger stora positiva effekter på hjärnan, samt hur dagens samhälle påverkar våra hjärnor och vad vi kan göra för att hjärnan ska må bättre.

Via oss på Speakers&friends kan du boka Anders Hansen som föreläsare. Läs mer om hans föreläsningar nedan och kontakta oss för prisförslag.

Skicka bokningsförfrågan

Föreläsningar med Anders Hansen:
Hjärnstark

Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ? Om ja, är svaret då att röra på dig! Modern hjärnforskning visar att motion och träning har ofattbara effekter på hjärnan, vilket är det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss – hos såväl barn, som vuxna och äldre.

Hjärnstark - Anders Hansen - bok - Speakers&friendsFysisk aktivitet är det absolut viktigaste för välmående hjärnor enligt Anders Hansen. När du rör på dig blir du inte bara piggare och mår bättre. Faktum är att träning även påverkar koncentration, minne, sömn, kreativitet och stresstålighet – ja, till och med din personlighet och intelligens. Du tänker helt enkelt snabbare och kan lägga i en extra ”mental växel” för att exempelvis kunna koncentrera dig när det är stökigt runt omkring dig.

– Vi människor har inte bara en kropp som är byggd för rörelse. Även vår hjärna är byggd för det. Fysisk aktivitet är medicinen vi glömde för att ingen tjänade pengar på den. Det är ofattbart att inte fler känner till hur viktigt det är för hjärnan att vi rör på oss. Om du inte är fysiskt aktiv fungerar inte din hjärna så bra som den skulle kunna, säger Anders Hansen.

Både under föreläsningen, samt i boken ”Hjärnstark”, får du ta del av vad aktuell forskning har kunnat visa där Anders också ger konkreta tips på hur du ska röra på dig för att få dessa positiva effekter – vilka är så omfattande att de faktiskt kan kallas för en mental uppgradering.

Få prisförslag för föreläsningen Hjärnstark

Depphjärnan

Depphjärnan - Anders Hansen - bok - Speakers&friendsVarför mår vi så dåligt, när vi har det så bra? Det är lätt att tro att man har en trasig hjärna när man mår psykiskt dåligt, men ångest och depressioner är naturliga tillstånd och kvarlevor från urminnes tider då vi riskerade att dö av svält och infektioner. Vi är helt enkelt inte gjorda för att jämt vara glada och lyckliga. Om så vore, hade våra förfäder inte överlevt särskilt länge.

I sin föreläsning ”Depphjärnan” utgår Anders Hansen från sin bok och förklarar hur ditt mående fungerar och ingjuter samtidigt hopp om att det visst är möjligt att må bra i dagens uppskruvade och uppkopplade samhälle. För att lyckas behöver du ta bättre hand om din hjärna – och kropp – och kanske också sluta att ständigt jaga efter lyckan.

Få prisförslag för föreläsningen Depphjärnan

Skärmhjärnan

Skärmhjärnan - Anders Hansen - bok - Speakers&friends2019 släppte Anders Hansen boken ”Skärmhjärnan” som handlar om hur våra hjärnor är uppbyggda och hur en hjärna i osynk med sin tid kan göra oss stressade, deprimerade och ångestfyllda. Att vi är ständigt uppkopplade börjar med andra ord ge allt tydligare konsekvenser för våra hjärnor. De är helt enkelt inte gjorda för ett konstant informationsflöde från mobiler, läsplattor och skärmar av alla olika slag.

Under föreläsningen på detta tema tas du som lyssnar med på en resa som ger en helt ny bild av hur dagens samhälle påverkar våra hjärnor och vad du kan göra för att hjärnan ska må bättre.

Få prisförslag för föreläsningen Skärmhjärnan

Anders Hansen - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - fotograf Stefan Tell
Foto: Stefan Tell
Länkar:

Din hjärna – en programserie på svt.
Anders Hansen tar hjälp av experter, experiment och forskning för att svara på hur och varför vår hjärna fungerar som den gör.

Träna för din hjärna – en föreläsning, inspelat av Region Kalmar och 1177 Vårdguiden.
Vill du bli mer stresstålig, må bättre, förbättra ditt minne och bli mer kreativ och intelligent? Anders Hansen föreläser om den moderna hjärnforskningen som visar att motion och träning får fullständigt ofattbara effekter på hjärnan, det organ som påverkas allra mest av att vi rör på oss.

Fördel med ADHD – en föreläsning för Hjärnfonden.
Anders Hansen talar om ADHD och om de positiva aspekter som kommer med diagnosen, samt hur man kan använda dem till en fördel, något som vi sällan talar om.

 

Pressbilder:

Pressbild 1 (foto: Stefan Tell)

Pressbild 2 (foto: Stefan Tell)

Pressbild 3 (foto: Stefan Tell)

Så bokar du Anders Hansen

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Vanliga frågor och svar om Anders Hansen

Relaterade föreläsare

Laila Bagge

Arvid Axland

Luuk & Lindström

Anders Hansen - Pressbild - föreläsare - Speakers&friends - foto: Stefan Tell

Vill du boka Anders Hansensom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anders Hansen som föreläsare!