Hem / Föreläsare / Anders Johnson
Anders Johnson - föreläsare - Speakers&friends

Anders Johnson

Författare, debattör, företagare – Tidigare chefredaktör för DN

Anders Johnson skriver, föreläser och debatterar om en bred palett av frågeställningar som anknyter till företagsamhet och näringslivshistoria. Men han intresserar sig även för samhällsfrågor och så skilda områden som musik, regional utveckling och betydelsen av att läsa.

Anders Johnson är en produktiv författare, talare, paneldebattör och egenföretagare med nationalekonomisk utbildning och ett förflutet som bl.a. chefredaktör för DN. Föreläser om entreprenörskap, förändringsvilja och förändringsmotstånd, invandrarnas historiska betydelse för Sverige och svensk näringslivshistoria. Han talar även om lokala företagsklimat och regional utveckling, alkoholismens samhällskostnader, klassisk musik, lobbying och betydelse av att läsa.

Anders Johnson skriver böcker, artiklar och föreläser om ett brett spektrum av näringslivs- och samhällsfrågor, ofta i ett historiskt perspektiv. Det kan till exempel gälla varför entreprenörskap är så viktigt.

Anders har rest runt mycket i landet (besökt över 1 000 platser med näringslivshistorisk betydelse), läst och skrivit mycket om lokal näringslivshistoria, varför han i stort sett i varje del av Sverige har möjlighet att göra lokala anknytningar till sitt ämne. Han kan föreläsa om speciella historiska teman, till exempel om en särskild bransch eller region eller om kvinnligt företagande.

Boka Anders Johnson för en inspirerande, folkbildande, kåserande föreläsning hos oss på Speakers&friends. Alltid framfört med underhållande exempel och en stor portion humor.

Så bokar du Anders Johnson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Mia Törnblom

Sofia Lilja

Henrik Larsson-Broman

Magnus Göransson

Anders Johnson - föreläsare - Speakers&friends

Anders Johnson

Vill du boka Anders Johnsonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anders Johnson som föreläsare!