Hem / Föreläsare / Andreas Ekström
Andreas Ekström - föreläsare- Speakers&friends - foto: Rikard Westman - profilbild

Andreas Ekström

Organisk intelligens – människans roll i AI-revolutionen

Andreas Ekström är en av våra skickligaste och mest anlitade svenska föreläsare, och han föreläser även på den internationella föreläsningsscenen. Han talar om tekniska frågor – men sällan om teknik. Hans perspektiv är samhället och människorna.

Andreas Ekström är mer än något annat en omvärldsbevakare och framtidsanalytiker, med en svårslagen förmåga att tidigt se vartåt internetrevolutionen för samhället.

Han är ett givet val för den som vill nå bortom inspiration och verkligen startar processer hos dem som lyssnar. Hans TED talk har nått en miljonpublik, och han har besökt nära trettio länder i fem världsdelar för att utbilda både sig själv och andra.

 

Föreläsningar med Andreas Ekström

Organisk intelligens

Just nu föreläser Andreas Ekström allra helst och allra mest om artificiell intelligens – och som alltid sätter han människan först. Därför heter den nya hyllade föreläsningen ”Organisk intelligens”.

Här får du brottas med frågor om makt och ansvar – men du får också en handfast guide till hur du kan tänka i rollen som ledare. AI ger dig tusen möjligheter, nu gäller det att kavla upp ärmarna och sätta i gång.

Exempel på det som Andreas diskuterar:

  • Vilka frågor bör vi ställa i dag för att fatta rätt beslut i morgon?
  • Hur ska vi förstå människans plats i den artificiella intelligensens revolution?
  • Här finns saker att lära: vem som ska bestämma, vem som ska bli rik, vem som ska ha kapacitet att styra redskapen, vem som förfogar över slutresultaten.

Föreläsningen ”Organisk intelligens” har tack vare en sex minuter lång fantastisk animerad miniföreläsning på Youtube tagit Andreas Ekström utomlands – till USA, till Italien, till Spanien, till Norge och till Polen. Hittills!

Se den här:

 

Sju sätt att äga världen

Den som arbetar i näringslivet kommer sannolikt att vilja höra Andreas Ekström föreläsa om de enorma olösta frågor som kräver både handlingskraft och innovationsvilja. Föreläsningen ”Sju sätt att äga världen”, på engelska ”Seven ways to own the world”, har framförts i länder över bokstavligt talat hela världen. Den är uppdaterad, och den ger varje verksamhet med ambitioner massor med möjliga startpunkter för egen utveckling.

Hur ska det gå med betalningssystemen? Vad händer med vår digitala identitet online? Hur styrs våra beslut om vad vi ska rösta på, vad vi ska köpa? Och hur kan ett företag navigera etiskt i en värld där transparens har förvandlats till ett modeord medan mer och mer sker bortom vår insyn?

En föreläsning för den som är beredd att kavla upp ärmarna och tänka om.

 

Kraften i både och

Den som arbetar i offentlig sektor vill sannolikt allra helst höra den hisnande ”Kraften i både och”, på engelska ”The Power of &”. Här går Andreas Ekström till storms mot tankesätt som begränsar oss från att verkligen göra digital revolution.

Först en sinnesvidgande exposé om vad som står på spel i samhällsbygget. Sedan en konfliktanalys – och slutligen ett segment som gjuter självförtroende i dem som arbetar enligt den svenska modellen. Vi lever i en förvirrande tid. Men vi har redskap att förstå vår omställningstid, och det är hög tid att vi tittar på dessa redskap med nya ögon.

Andreas kärlek till det offentliga samtalet, till öppenheten och till pedagogiken lyser igenom i varje minut i den här föreläsningen.

 

Andreas Ekström - föreläsare- Speakers&friends - foto: Åsa Wallin Andreas Ekström - föreläsare- Speakers&friends - foto: Åsa Wallin Andreas Ekström - föreläsare- Speakers&friends - foto: Åsa Wallin

Foto: Åsa Wallin

 

Mer om Andreas

Andreas Ekström arbetar också som moderator och programledare vid sällsynta tillfällen, då sammanhang och ämne är precis rätt. Han har stor vana av att genomföra intervjuer och seminarier på scen. Och just det: dessutom är han levertransplanterad, och ibland händer det att han berättar historien om mannen som en dag råkade dö och räddade Andreas liv.

Andreas är även en författare och har skrivit flera böcker, bland annat Google-koden, Att hitta, Bekvämlighetens tyranni, Ordlekar, Hemliga pappan och Gör nu bara exakt som jag säger.

 

Pressbild – Andreas Ekström (foto: Rikard Wallin)

 

 

Kontakta oss på Speakers&friends om Andreas Ekström och undersök vad han kan göra för er – här finns intelligens, värme och en urkraft av ambition och kunskap!

 

Så bokar du Andreas Ekström

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Ulla-Karin Eldh Bobeck

Oliver Lopez

Andreas Ekström - föreläsare- Speakers&friends - foto: Rikard Westman - profilbild

Andreas Ekström

,

Vill du boka Andreas Ekströmsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Andreas Ekström som föreläsare!