Hem / Föreläsare / Anna Bellman
Anna Bellman - föreläsare - moderator - Speakers&friends - profilbild

Anna Bellman

Kommunikationsexpert med energi, närvaro och professionalism

Anna Bellman är en av Sveriges mest anlitade moderatorer, lika skicklig i det personliga mötet som att moderera företagskonferenser för hundratals anställda, till att leda en laddad partiledardebatt. Hon är också en mycket inspirerande och eftertraktad föreläsare och talartränare med gedigen erfarenhet av marknads- och kommunikationsfrågor.

Anna Bellman började som journalist inom radio och TV och arbetade under flera år som marknads- och kommunikationschef både inom it- och fastighetsbranschen. Med denna bakgrund, och som grundare av en kommunikationsbyrå, har hon stor förståelse för de kommunikationsutmaningar som olika organisationer har och för komplexiteten att leverera tydliga budskap så att alla hänger med och känner tillit.

Anna Bellman är mycket uppskattad föreläsare inom kommunikation, relationer, samarbete och ledarskap. Med en naturlig nyfikenhet, en unik förmåga att få människor att växa och budskap att nå fram får Anna ofta uppdrag som ledartränare, mentor och talarcoach, där hon utbildar både grupper och enskilda i kommunikation och ledarskap.

Hon är certifierad i kommunikationsverktyget Insights Discovery och medlem i ATD – Association for Talent Development och National Speakers Association of Sweden.

Anna Bellman är också författare till de populära böckerna Skapa engagemang digitalt – konsten att kommunicera på distans och Släpp retoriken – fokusera på publiken.

 

Anna Bellman - föreläsare - moderator - Speakers&friends
”Min dröm är att göra ett korståg över landet för att befria människor från onödig kommunikationsångest.”
Föreläsningar med Anna Bellman

Anna Bellman är en mästare på att engagera och fånga publiken. Hennes föreläsningar kännetecknas av hög energi, igenkänning och humor, alltid med målet att de som lyssnar inte bara ska få inspiration, utan också värdefulla insikter och användbara verktyg.

Föreläsningarna utgår ofta ifrån vad som händer i vår omvärld just nu med snabb förändring, och handlar bland annat om hur du kan kommunicera för att påverka andra, skapa starka team och tillitsfulla relationer och samarbeten. Att det kan vara avgörande att veta vad som skiljer människor från varandra och hur du gör för att stämma av så att andra inte bara hör det du säger, utan framför allt förstår och tar till sig det du menar.

Anna arbetar inom både privat och offentlig sektor och inom de flesta branscher. Hon anpassar alltid sina föreläsningar utifrån kunden situation, använder ofta interaktion och workshop-inslag – för att deltagarna ska få ut så mycket som möjligt för deras unika situation.

 

Exempel på föreläsningar:

Framtidens ledarskap och kommunikation – i en alltmer komplex digital värld

Mer än någonsin behöver ledare utforska om de verkligen når fram med sitt budskap. Kommunikation har alltid varit svårt, men med distansarbete, videomöteströtthet och hybridmöten har kommunikationsmöjligheterna försvårats ytterligare. Många upplever det svårare med uppföljning och att anpassa kommunikationen efter olika behov. Det är dock avgörande för att lyckas leda effektivt i en alltmer komplex digital värld.

För att få med människor i förändring krävs en ökad grad av:

 • Genomförandekraft
 • Personligt ledarskap
 • Effektiv kommunikation
 • Psykologisk trygghet
 • Reflektion
 • Uppmärksamhetshygien

I den här föreläsningen går Anna Bellman igenom dessa sex viktiga nycklar, där några kan beröras mer på djupet utifrån er situation och behov.

 

Kommunikativt ledarskap i förändring

När förändring går allt fortare samtidigt som människor inte vill förändras – hur ska vi då förhålla oss och agera? Hur ser det ledarskap och kommunikation ut som får människor att vilja gå åt ett visst håll? Hur leder du dig själv så att du också får med dig andra?

Den här föreläsningen utgår ifrån den snabba utvecklingen som digitaliseringen medför. Anna Bellman delar med sig av konkreta verktyg i vad du som enskild individ kan göra för att leda sig själv med energi och lust, hur du lär känna olika människotyper och vad som krävs för att kommunicera och samarbeta med alla. Så att alla hänger med.

 

Kommunicera så att du når fram – på riktigt

Om du vill vara den ledare, säljare, kollega eller presentatör som på riktigt lyckas fånga intresset och får andra att ta till sig ditt budskap så finns det en del saker att tänka på – och vissa saker att sluta med.

Anna Bellman ger dig användbara, inspirerande och konkreta tips i presentationsteknik, retorik och övertygande personlig kommunikation. Lär dig hur du blir mer äkta och avslappnad när du ska presentera och hur du övervinner förlamande nervositet genom rätt fokus och effektiva förberedelser.

En del av innehållet:

 • Så blir du av med nervositet
 • Så tar du fram ditt huvudbudskap
 • Så fångar du publikens intresse på tre sekunder och håller kvar det hela vägen
 • Så stämmer du av att det du vill förmedla också är det din publik uppfattar

Få en boost och många användbara tips under en energifylld föreläsning om presentationsteknik som fungerar. En föreläsning som både visar hur du konkret kan gå tillväga och som också utmanar dig att byta fokus från dig själv till den du vill nå.

 

Fler exempel på föreläsningsrubriker:

 • Skapa engagemang digitalt
  Bli vassare på att hålla digitala och hybrida möten som upplevs inspirerande, kreativa, tillgängliga och nära, trots att skärmen bidrar till en känsla av distans.
 • Snacka siffror så andra vill höra – Så håller du presentationer som når fram
  Behöver det vara tråkigt att presentera siffror? Går det att prata ekonomi med icke-ekonomer? Få konkreta, användbara och inspirerande tips i presentationsteknik och övertygande personlig kommunikation.
 • Släpp retoriken – fokusera på publiken
  Hur blir du av med nervositet? Hur tar du fram ditt huvudbudskap? Hur fångar du publikens intresse på tre sekunder?
 • Kvitterat – framgångsrik kommunikation där andra hör vad du menar
  Lär dig huvuddragen i hur du snabbt kan känna igen olika persontyper och få konkreta tips på vilken kommunikation som fungerar till vem och förhållningssätt som fungerar på arbetet och i vardagen.

 

Du kan också boka Anna Bellman som moderator och föreläsare – vid samma tillfälle!  

Det blir allt vanligare att Anna själv ger kortare miniföreläsningar under en dag där hon verkar som moderator, som ofta följs av någon form av workshop där deltagarna själva bidrar. En uppskattad form som skapar energi och är en naturlig del i helheten.

 

Anna Bellman vet vad som fungerar när
– oavsett om det är som föreläsare, moderator, konferencier eller debattledare

 

Anna Bellman - föreläsare - moderator - Speakers&friends  Anna Bellman - föreläsare - moderator - Speakers&friends - pressbild  Anna Bellman - föreläsare - moderator - Speakers&friends

 

Utdrag ur referenslista:

”Annas förmåga att energiboosta är enastående! På ett inspirerande och engagerande sätt fick vi användbara och konkreta tips och verktyg hur vi kan förbättra våra digitala möten.” / Katharina Brugge, Region Skåne

 

”Anna är kvicksilvret som modererar ett seminarium med lika delar smittande entusiasm som genomtänkt struktur. Dessutom har Anna ett lyssnande öra. När något överraskande eller spännande sägs stannar hon upp och fördjupar samtalet. Den förmågan har långt ifrån alla som leder seminarier.” / Lennart Weiss, kommersiell direktör Veidekke

 

”Med konkreta tips och verktyg har jag nu en mycket bättre grund i mina presentationer, jag förstår min målgrupp bättre och vet hur jag ska skapa större engagemang och effektivitet i mina möten.” / Jeanette Ejelöv, SKODA

 

”Jag trodde att jag var trött på digitala möten, men det visade sig att jag var trött på att vara trött på digitala möten. Genom Anna fick jag massor med ny energi och praktiska verktyg som direkt gick att använda i min vardag. Jag känner mig mer taggad inför att hålla digitala möten, de har blivit roligare och jag är dessutom en betydligt bättre och mer engagerad mötesdeltagare.” / Anna Stråle, konsultchef inom IT

 

”Vi är riktigt nöjda och jag upplever att medvetenheten, precis som vi önskade, hamnade i fokus. Vi fick ta del av många godbitar som jag tror kommer att utveckla vårt sätt att hålla digitala möten och skapa intresse för det vi vill förmedla.” / Ylwa Glismann, Installatörsföretagen

 

”Med energi, ärlighet och lyhördhet gjorde Anna föreläsningen om digitala möten till en mycket givande stund. Vi fick inte bara med oss tips och råd för våra Zoom-möten, utan även inspiration och glädje!” / Sofie Åstedt Carlström, Kungliga Biblioteket

 

Länkar:

Kortfilmer, Anna Bellman i samarbete med Cisco Sweden:

Hybridmötets tio budord – 1. Rätt inställning

Hybridmötets tio budord – 6. Led mötet aktivt

Hybridmötets tio budord – 10. Kvittera och summera

 

 

Kontakta oss på Speakers&friends redan idag för att boka Anna Bellman
– och ge en proffsig och lustfylld guldkant på ditt evenemang!

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

Pressbild 3

Så bokar du Anna Bellman

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Katarina Blom

Anna Bellman - föreläsare - moderator - Speakers&friends - profilbild

Anna Bellman

,

Vill du boka Anna Bellmansom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anna Bellman som föreläsare!