Hem / Föreläsare / Anna Bennich
Anna Bennich - föreläsare - Speakers&friends - profilbild - foto: Sören Vilks

Anna Bennich

Verktyg för stresshantering och work-life balance

Anna Bennich är psykolog, författare och en efterfrågad föreläsare som arbetar för att nå ut till så många som möjligt med kunskap kring stresshantering, hälsofrågor och hur man skapar hållbara relationer. Hon har en unik förmåga att på ett vardagsnära och ofta humoristiskt sätt förklara psykologisk kunskap på ett begripligt vis. Med glimten i ögat tar Anna sig an frågor och resonemang kring de utmaningar som vi möter både i arbets- och privatlivet.

Anna Bennich är en utbildad psykolog och legitimerad psykoterapeut med examen från Stockholms universitet. Hennes omfattande erfarenhet sträcker sig över en rad olika områden inom psykologi och terapi, med specialiseringar inom stress, sömn, ångest, depression, relationer, parterapi, ledarskap och livsstilsfrågor.

Anna har under många år arbetat med att bedöma och vägleda individer inför olika uppdrag. Efter en lång tid inom företagshälsovården grundade hon sin egen firma med fokus på KBT, föreläsningar och utbildning. Hon har också haft rollen som HR-konsult på ett rekryteringsföretag och som personalchef på ett byggföretag.

Anna är en flitigt anlitad och mycket uppskattad föreläsare. Med en överväldigande positiv respons från deltagarna på hennes föreläsningar är det uppenbart att hennes budskap och presentationer når och berör publiken på ett betydelsefullt sätt.

Utöver sin föreläsningsverksamhet är Anna en välkänd expert inom olika medieplattformar. Hon är till exempel en återkommande expert i TV4:s Nyhetsmorgon och medverkar i ”Relationsakuten” med Jenny Strömstedt. Anna har också producerat en serie för SVT som behandlar social fobi och har regelbundet publicerat artiklar och krönikor i ledande tidningar som Dagens Nyheter och MåBra samt på webbplatser som Psykologiguiden.

Anna Bennich är författare till flera böcker, bland annat ”Sjukt stressad – en liten handbok i att hantera stress i vardagen”, ”Vägen genom skilsmässan” och ”Att vinna över ensamheten”. Hennes senaste bok, “Att försvinna sig: en mor och dotters berättelse om anorexia” (2024), har hon skrivit tillsammans med sin dotter Signe.

 

Anna Bennich - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Peter Knutson
Foto: Peter Knutson.
Föreläsningar med Anna Bennich

I sina föreläsningar fokuserar Anna på ämnen som stresshantering, ledarskap, relationer, arbetsmiljö och kommunikation. Hon delar generöst med sig av tips och råd som ger deltagarna verktyg att på egen hand påbörja förändringar som ger märkbara resultat.

Anna strävar efter att göra komplexa ämnen mer begripliga genom att erbjuda konkreta och vardagsnära metoder för att hantera dem. Förutom kunskap förmedlar hon mängder av eftertanke, energi och igenkännande skratt!

 

Sjukt stressad!

En föreläsning om stress och hur vi kan hantera en allt hetsigare vardag utan att gå sönder. På ett träffsäkert och målande sätt beskriver Anna Bennich vad för processer som sätts igång inom oss när vi råkar ut för stressrelaterade problem. Du får konkreta tips och verktyg som du kan börja använda direkt.

Anna kan även gå in närmare på många av de vanligaste stressrelaterade frågorna som ofta uppstår på arbetsplatser och vad kan vi göra för att förhindra problemen innan det hunnit gå för långt. Hon ger också flera underhållande exempel från vardagen som alla känner igen sig i.

 

Här är tonen rå men hjärtlig – att jobba arbetsklimatsmart i organisationen

En föreläsning som bland annat tar upp kränkningar, tystnadskultur och nolltolerans samt ger verktyg för hur ni konkret kan arbeta.

 

Fler exempel på teman:
  • Vänskap som vinnande kraft på arbetsplatsen
  • Hållbart ledarskap
  • Vad ensamhet gör med oss – Vikten av social samvaro

 

Kontakta oss på Speakers&friends och boka en tankeväckande och inspirerande föreläsning med Anna Bennich!

 

Anna Bennich - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Sören Vilks  Anna Bennich - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Sören Vilks  Anna Bennich - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Caroline Andersson

Foto 1 och 2 – Sören Vilks, Foto 3 – Caroline Andersson

 

Referenser i urval:

”Anna är världsklass! Utöver att hon är Sveriges intressantaste psykolog och tankeledande inom relevanta områden, så är hon spännande på scen, rolig och engagerade. Har faktiskt alltid fått 10 av 10 som betyg av deltagarna när jag haft Anna på scen.”
/ Ola Ahlvarsson
, Entrepreneur, change maker, international speaker, moderator
olaahlvarsson.com

”Anna är väldigt lyhörd inför kundens utmaningar, hon är orädd, väl förberedd och mycket professionell. Att jobba med Anna är för mig som uppdragsgivare väldigt tryggt och smidigt.”
/ Karin Frisell
, VD, Step2 Communication

”Anna måste vara Sveriges mest inspirerande psykolog. Som moderator är hon påläst, flexibel, rolig och sätter relevanta vardagsfrågor i nya perspektiv. Dessutom är hon extremt stresstålig.”
/ Thomas Kusoffsky, 
CEO Smarteyes

”Det kanske mest spännande med Anna är hennes breda kunskapsfält, hon är extremt trovärdig och kompetent. Att dessutom lyckas förmedla den avancerade kunskapen på ett så engagerat, lättfattligt och humoristiskt sätt är det få som fixar.”
/ Per Broman
, grundare, CEO Fotografiska

 

Länkar:

Anna som sommarvärd, Sveriges Radio, P1 – Om den ofrivilliga ensamhetens faror, stress, relationer och förlust

 

Pressbilder:

Pressbild 1 (foto: Sören Vilks)

Pressbild 2 (foto: Peter Knutson)

Pressbild 3 (foto: Caroline Andersson)

Pressbild 4 (foto: Sören Vilks)

Så bokar du Anna Bennich

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Stefan Hyttfors

Malin Thurezon

Joel Lundqvist

Anna Bennich - föreläsare - Speakers&friends - profilbild - foto: Sören Vilks

Anna Bennich

Vill du boka Anna Bennichsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anna Bennich som föreläsare!