Hem / Föreläsare / Anna Bergholtz
Anna Bergholtz - Boka föreläsning

Anna Bergholtz

Alla har vi en blindbonus – förändring och inspiration

Anna Bergholtz är föreläsaren som förlorade synen, men som ändå ser det som andra missar – tillgången i det svåra. Något som kan bidra till så mycket mer än du någonsin kunnat ana.

Livet blir inte alltid som man tänkt sig. Speciellt inte när kriserna avlöser varandra och sjukdom drabbar med kraft. För Anna Bergholtz, socialpedagog, journalist och diplomerad coach, har det inte funnits något annat val än att resa sig upp och komma igen starkare än förut. Redan som barn fick hon reumatism, som 24-åring tappade hon synen på grund av den.

Anna är utbildad journalist, socialpedagog och diplomerad coach. Hon har belönats med Lions livskvalitetspris och även fått Inklusionspriset för sin förmåga att inkludera människor med funktionsnedsättning i samhället. Som 24-åring förlorade Anna synen, men valde ändå att fortsätta se på film. Kort därpå trotsade hon mångas fördomar när hon blev Sveriges första blinda filmkritiker. Hon är känd som ”Blindchick” efter sin medverkan i P3: s Morgonpasset. 2012 debuterade hon som barnboksförfattare, något hon säger sig tacka blindheten för.

 

Exempel på föreläsningsinnehåll med Anna Bergholtz
  • Media – var finns funkisarna? Hur ser medias bild av funktionsnedsättningar ut? Bra och dålig journalistik.
  • Skola och utbildning – bli självständig med funktionsnedsättning
  • Rätt bemötande gör hela skillnaden! Anna Bergholtz har upplevt sjukvårdens alla nivåer, och vet vad som är viktigt. En föreläsning för vård och omsorg.
  • Mångfald i arbetslivet. I denna föreläsning delar hon med sig av sina erfarenheter av att vara den som bryter normen. En föreläsning om allt från lagstiftning till attitydförändring.

 

Pressbild – Anna Bergholtz

 

Så bokar du Anna Bergholtz

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Alexandra Berg

Jonas Eriksson

Annelie Nässén

Susanne Pettersson

Anna Bergholtz - Boka föreläsning

Anna Bergholtz

,

Vill du boka Anna Bergholtzsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anna Bergholtz som föreläsare!