Hem / Föreläsare / Anna Frankzén Starrin
Anna Frankzén Starrin - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Anna Frankzén Starrin

Framtidsplanering för organisationer – nycklar till framgång

Anna Frankzén Starrin är trend- och omvärldsanalytikern som har blivit känd som Robot-Anna i media. Hennes fokus ligger på att leda företag genom den digitala transformationen, med hållbar utveckling som det övergripande målet. I sina inspirerande och efterfrågade föreläsningar guidar hon er genom en resa in i framtiden och ger er verktygen för att förstå och omfamna de utmaningar och möjligheter som väntar!

Anna Frankzén Starrin har arbetat med trend- och omvärldsanalys i 25 år på olika sätt. Hon är entreprenören som genomför trendstudier och innovationsarbeten för företag inom en mängd olika branscher. Anna medverkar regelbundet i radio och TV, skriver artiklar, håller föreläsningar och driver innovationsarbeten med företag och organisationer.

Sitt smeknamn, Robot-Anna, har hon fått eftersom hon ofta pratar om effekterna av den digitala transformationen. Men i slutändan handlar allt ändå om våra mänskliga behov och beteenden. Och som Anna så träffande uttrycker det:

”Den exponentiella teknikutvecklingen ger också exponentiella beteendeförändringar, och det är dessa som är viktigast att kartlägga.”

Anna Frankzén Starrin är medgrundare till Sign of Times, ett företag som specialiserar sig på att framtidssäkra organisationer och har framgångsrikt drivit strategiarbeten på regional och kommunal nivå. Hon har även arbetat med allt från startup-bolag till traditionell industri. Anna är dessutom en av trendspanarna i det globala trendspaningsnätverket Trendwatching, där trendanalytiker från världens alla hörn delar case och exempel.

 

Studier för hållbar utveckling

Anna Frankzén Starrin har drivit både omfattande internationella analyser och mindre nationella undersökningar för att kartlägga framtidens hållbara samhällen. Några av dessa projekt inkluderar:

  • Urban Trends – The future of cities – med målet att kartlägga framtidens städer
  • Framtidens boende
  • Framtidens kontor
  • Urban Trends & Innovations – en internationell studie där Anna och hennes team kartlade 100 innovativa hållbarhetsprojekt från världens alla hörn för att identifiera framgångsfaktorer för att driva hållbarhetsprojekt.

Dessa undersökningar har använts som underlag för många utvecklingsarbeten inom offentlig sektor, inklusive allmännyttiga bostadsbolag, kommuner och regioner, samt för företag inom det privata näringslivet.

I en annan aktuell studie, som går under arbetsnamnet Generation Z & the non-existent future of work and consumption, kartlägger Anna och hennes team drivkrafterna hos våra unga födda mellan 1995 – 2010 för att identifiera deras behov som konsumenter, anställda och samhällsmedborgare. En av de största utmaningarna för välfärden i framtiden handlar om kompetensförsörjning, och just därför engagerar Anna sig i att kartlägga framtidens arbetskraft.

Anna brinner för hållbar utveckling och att nudgea till goda beteenden både för idag och i framtiden. Även om hon delar insikter om framtidens trender, understryker hon att det är du som ledare som formar din organisations framtid!

 

Föreläsningar med Anna Frankzén Starrin

Anna Frankzén Starrin är en engagerande och intresseväckande föreläsare som delar insikter om de faktorer som kommer att påverka allas vår framtid – både som ledare och privatpersoner. Anna lyfter fram trender på både makro- och mikronivå, och hennes föreläsningar ger en unik inblick i de mänskliga aspekterna av den pågående digitala transformationen.

 

Du får med dig från Annas föreläsning:

  • Inspirerande framtidsspaning – Anna delar med sig av sin insiktsfulla syn på framtidens utmaningar och möjligheter, vilket ger en inspirerande inblick i kommande trender.
  • Mänskliga aspekter i digital transformation – Trots smeknamnet ”Robot-Anna” fokuserar föreläsningen på de mänskliga aspekterna av den pågående digitala revolutionen. Anna diskuterar människors tankar, åsikter, behov och önskemål inför framtiden.
  • Megatrender i framtidsbiblioteket – Med sitt omfattande framtidsbibliotek presenterar Anna de megatrender som kommer att påverka var och en av oss. Fallstudier illustrerar framgångsrika och mindre framgångsrika innovationer inom olika branscher.
  • Exempel och case från Trendspaningsnätverket – Anna delar praktiska exempel och case från det globala trendspaningsnätverket för att belysa och inspirera kring hur andra företag framgångsrikt arbetar med innovation och utveckling.
  • Verktyg för framtida utmaningar – Ni får med er verktygen för att förstå och omfamna de utmaningar och möjligheter som väntar, såväl som att utvecklas och förändras med mod och inspiration.

 

En av Annas styrkor är hennes förmåga att skräddarsy föreläsningar för att passa specifika events. Med ett gediget trendbibliotek kan ni tillsammans välja de mest relevanta och betydelsefulla insikterna för ert företag eller organisation.

Följ med Anna Frankzén Starrin på en resa in i framtiden där förändring kräver mod och inspiration – två ingredienser som hon hoppas förmedla genom sina inspirerande föreläsningar.

 

Skicklig moderator

Anna Frankzén Starrin är också en erfaren och uppskattad moderator. På ett ödmjukt, allvarligt och humoristiskt sätt guidar hon sin publik in i framtiden.

Hon har arbetat mycket med fastighetsbranschen och bland annat varit moderator under många år för Business Arena, den största mötesplatsen för fastighets- och samhällsbyggnadsbranschen.

 

Vill du spana in i framtiden? Kontakta oss på Speakers&friends för att boka en inspirerande föreläsning med Anna Frankzén Starrin!

 

Anna Frankzén Starrin - föreläsare - Speakers&friends - pressbild - foto: Pernilla Pettersson
Fotograf: Pernilla Pettersson

 

Länkar:

Podcast Insikter från utsikter – Anna Frankzén Starrin – Framtidsspanaren som trivs bäst i nuet!

Podcast Spännande möten – Anna Frankzén Starrin, ”Robot-Anna”, kulturantropolog och framtidsspanare

 

Pressbilder:

Pressbild 1 (foto: Marcus Oliveras)

Pressbild 2 (foto: Pernilla Pettersson)

 

Så bokar du Anna Frankzén Starrin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Laila Bagge

David Ståhlberg

Mikael Andersson

Jörgen Oom

Anna Frankzén Starrin - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Anna Frankzén Starrin

,

Vill du boka Anna Frankzén Starrinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anna Frankzén Starrin som föreläsare!