Hem / Föreläsare / Anna Tebelius Bodin
Anna Tebelius Bodin - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Anna Tebelius Bodin

Den analoga hjärnan i den digitala tillvaron.

Hur hanterar hjärnan en tillvaro i ständig förändring när den själv inte förändrats på 40 000 år? Hur kan hjärnan – som är formad att hantera brist – klara av att verka i en vardag som idag präglas av överflöd? Den konstanta tillgången på socker, kontakter och information har förändrat förutsättningarna för hjärnan. Det får konsekvenser för både inlärningen och det psykiska välbefinnandet.

Anna Tebelius Bodin är pedagog och sakkunnig om hjärnan. Hon delar vetenskapsteorier på sitt inspirerande sätt, som får betydelse för både vardag och arbetsliv. Hon tog examen från Harvard University 2004 där hon också assisterade forskning inom Mind, Brain, and Education. Sedan dess har hon föreläst över hela Sverige och utomlands om psykologin bakom hur vi lär och vårdar vår hjärna.

Vi genomgår nu historiskt unika förändringar i förutsättningarna för hjärnan, säger Anna och syftar på de möjligheter och utmaningar som uppstått i och med digitaliseringens framfart. Vi behöver veta mer om våra biologiska villkor. Först då kan vi dra maximal nytta av utvecklingen. Även om evolutionen går långsamt har varje enskild hjärna stora möjligheter att förändra sig själv. Med mer kunskap blir det lättare.

Du kan bara minnas det du tänkt och bara forma en tanketråd i taget. Det sätter begränsningar för minnet och inlärningen även när informationsflödet ökar. Hjärnans fokus på överlevnad får också betydelse för hur vi bearbetar intryck och tolkar vår omvärld. Att vi har 5 gånger fler nervbanor adresserade till hot än belöningar var nödvändigt på savannen. Idag innebär det en onödigt undvikande inställning till nya idéer och rutiner.

Anna gör komplexa saker tillgängliga och betydelsefulla i det praktiska vardagslivet. Det fascinerande innehållet presenteras på ett inspirerande sätt som inte lämnar någon oberörd.

2018 nominerades Anna Tebelius Bodin till Stora talarpriset och listades bland Sveriges mest populära talare av Eventeffekt.

Pressbild – Anna Tebelius Bodin.

Så bokar du Anna Tebelius Bodin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Marika Carlsson

Leili Falsafi

Karin Adelsköld

Anna Tebelius Bodin - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Anna Tebelius Bodin

Vill du boka Anna Tebelius Bodinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Anna Tebelius Bodin som föreläsare!