Hem / Föreläsare / Annakarin Nyberg
Annakarin Nyberg - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Annakarin Nyberg

Digitalt entreprenörskap och strategier mot härskarteknik

Annakarin Nyberg är internetforskare, bästsäljande författare, senior affärsutvecklare samt en prisbelönt pedagog och föreläsare med drygt tjugo års erfarenhet på scenen. Dessutom är hon en välmeriterad moderator som behärskar konsten att göra det komplexa begripligt. Annakarin möter återkommande media om frågor som rör samhällets digitalisering. Hon är också aktuell med sina uppskattade föreläsningar om härskarteknik, där hon utforskar och ger insikter om det makt- och positionsspel som omgärdar våra arbetsplatser.

Annakarin Nyberg står med ena benet i akademien och det andra i entreprenörskapet, och hon beskrivs som en gränsgångare med förmågan att skapa kreativa krockar mellan olika sektorer i samhället. Förutom att vara disputerad forskare vid Umeå universitet, är hon bland annat verksam som affärsutvecklare och mentor för entreprenörer och företagare, till exempel vid Almi, Bic Factory och eXpression Umeå.

Hon brinner för sociala medier och deras roll inom makt, relationsskapande och kommunikation, särskilt inom ramen för digitalt entreprenörskap. Annakarins passion för att balansera dessa aspekter och skapa förutsättningar för människors utveckling i sina verksamheter har också lett till att hon har hedrats med Umeås huvudpartnerpris.

Annakarin Nyberg - Erica Dahlgren - föreläsare - Speakers&friends - bok HärskarteknikAnnakarin Nyberg har skrivit flera böcker, i olika former och för olika målgrupper. Utöver sin doktorsavhandling och forskningspublikationer skriver hon även populärvetenskapligt om samhällets digitalisering och sociala medier, läromedel för universitet och högskola samt lärarhandledningar för pedagoger.

Hon är författare bland annat till böckerna Digitalt entreprenörskapNäthat – strategier och förhållningssätt och Härskarteknik. Den sistnämnda, som Annakarin skrivit tillsammans med journalisten Erica Dahlgren, är ett praktiskt verktyg för ett bättre arbetsliv. I boken sorterar författarna upp bland olika begrepp, går tillbaka till de vetenskapliga grunderna och presenterar handfasta tips för en schysstare vardag på jobbet.

 

Populära föreläsningar med Annakarin Nyberg

Som föreläsare är Annakarin Nyberg alltid påläst, inspirerande och underhållande. Hon är en skicklig och mycket van talare som bland annat nominerats till Umeå Studentkårs Pedagogiska Pris samt mottagit den samhällsvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris. Hon har gjort sig känd för att lyckas presentera forskning så att det blir både underhållande och begripligt.

 

En schysst arbetsplats

I denna föreläsning undersöker Annakarin Nyberg vad som händer när vi slutar se härskarteknik som en mjuk fråga och i stället sätter ett pris på maktspelen. Under passet får du möjlighet att reflektera över hur ni på er arbetsplats kan identifiera, hantera och förebygga härskarteknik.

Du ställs inför olika perspektiv på härskarteknik på jobbet och får svar på några av de vanligaste frågorna:

  • Vad är härskarteknik?
  • Vad skiljer härskarteknik från relevant kritik?
  • Hur kan ledare och medarbetare vara mot varandra för att skapa en bra arbetsmiljö där människor trivs, växer och vill stanna kvar?

Annakarin håller även workshops inom temat. Hon skräddarsyr alltid föreläsningarna och workshoparna beroende på målgruppen och kan rikta dem särskilt mot chefer eller vända sig till hela arbetsplatsen, inklusive både chefer och medarbetare.

 

Maktspel och härskarteknik i sociala medier

Den här föreläsningen tar avstamp i Annakarin Nybergs bok Sociala medier och härskartekniker, där diskussionen kretsar kring hur härskartekniker har flyttat ut och fått fäste på internet. Det skapar nya förutsättningar både för den som vill visa makt inför andra och för den som behöver värja sig. På Twitter, Facebook, Instagram och bland bloggar är maktspel inte alls ovanligt och olika former av härskartekniker används flitigt.

Under föredraget kommer Annakarin Nyberg att presentera olika härskartekniker som idag utövas på nätet. Hon kommer även att dela med sig av motstrategier för att utveckla ett bättre förhållningssätt till såväl subtila som tydliga härskartekniker.

 

Skicklig och engagerad moderator

Annakarin Nyberg har en gedigen erfarenhet av att moderera och leda allt från panelsamtal till stora galor och konferenser. Hon är påläst, inspirerande och flexibel. Hon kan smidigt växla mellan svenska och engelska samt mellan digitala och analoga upplägg.

Inför varje evenemang lägger hon ner tid och omsorg på att noggrant förbereda alla deltagare. Detta säkerställer en trygg scenupplevelse för alla. Genom en gedigen förberedelse möjliggörs inte bara en fördjupad dialog utan det underlättar också hanteringen av oväntade situationer, såsom tekniska utmaningar. Hon är moderatorn som kan på ett skickligt sätt guida er genom dagen och hantera programändringar utan problem.

Med Annakarin som moderator får ni en professionell inramning till ert event och kan känna er trygga som arrangör.

 

Annakarin Nyberg - föreläsare - Speakers&friends - pressbild Annakarin Nyberg - föreläsare - Speakers&friends Annakarin Nyberg - föreläsare - Speakers&friends

 

Söker ni en inspirerande och professionell föreläsare eller moderator? Tveka inte att kontakta oss på Speakers&friends för att boka Annakarin Nyberg!

 

Utdrag ur referenslista:

”Annakarins föreläsning var galet intressant, hade lätt kunna lyssna i 4h till!”
medarbetare på Atea under konferensresa

”Annakarins föreläsning skapade ett stort engagemang i gänget och dialoger som fortsatte under resten av hela konferensen. Oavsett om man sedan tidigare haft kontakt med situationer där härskarteknik förekommer eller inte är detta en väldigt värdefull föreläsning!”
Jörgen Winqvist, platschef Atea Umeå

”På barn- och utbildningsförvaltningens chefsdag hade vi förmånen att få ha Annakarin som föreläsare om härskartekniker. Förutom det viktiga innehållet är en fråga som berör alla så genomförde hon sitt uppdrag med stark pondus och en utmanande skärpa som man inte ser ofta hos föreläsare. Föreläsningen var mycket uppskattad av förvaltningens c a 100 chefer och jag kan varmt rekommendera Annakarin.”
Staffan Lindroos, förvaltningschef Uddevalla kommun

”Annakarin är mycket professionell på att leda direktsända diskussioner där brännbara ämnen bör styras i konkret och tydligt riktning. Det var lätt att förstå och uppfatta ledarskapet och det var ett rent nöje att få vara med som representant för Umeås närmaste stad.”
Max Jansson, vd Visit Vasa

”Annakarin skapade en välregisserad helhet som gav mersmak. Professionell, trevlig och kompetent är tre ord som ringar in Annakarin i rollen som moderator.”
Rebecka Gunnarsson, varumärkesansvarig A Working Lab, Akademiska Hus

 

Länkar:

Artikel i Dagens Industri – Pandemin synliggör nya fulspel på jobbet

Podden Lära från Lärda – Härskarteknik med Annakarin Nyberg

YouTube, A Working Lab – Annakarin Nyberg om kreativa krockar mellan näringsliv, universitet och samhälle i Umeå

Sveriges Radio, P1 – Annakarins Sommarprat

TV4 Nyhetsmorgon – David regerar i köket – med en ny kokbok vill Annakarin Nyberg få fler unga att inspireras att börja laga mat

 

Pressbilder:

Pressbild 1

Pressbild 2

 

Så bokar du Annakarin Nyberg

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Claes Hellgren

Jacob Lovén

Navid Modiri

David Jacoby

Annakarin Nyberg - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Annakarin Nyberg

, ,

Vill du boka Annakarin Nybergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Annakarin Nyberg som föreläsare!