Hem / Föreläsare / Annakarin Nyberg
Annakarin Nyberg - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Annakarin Nyberg

Strategier för digitalt entreprenörskap

Annakarin Nyberg är internetforskare, bästsäljande författare, affärsutvecklare och en prisbelönt pedagog och föreläsare med drygt tjugo års erfarenhet på scenen. Hon möter återkommande media om frågor som rör samhällets digitalisering. Annakarin är också en välmeriterad moderator som behärskar konsten att göra det komplexa begripligt.

Annakarin Nyberg står med ena benet i akademien och det andra i entreprenörskapet. Förutom att vara disputerad forskare vid Umeå universitet, är hon bland annat verksam som affärsutvecklare och mentor för entreprenörer och företagare, till exempel vid Almi, Big Factory och eXpression Umeå. .

Hon brinner för sociala medier och deras roll inom makt, relationsskapande och kommunikation, särskilt inom ramen för digitalt entreprenörskap. Annakarins passion för att balansera dessa aspekter och skapa förutsättningar för människors utveckling i sina verksamheter har också lett till att hon har hedrats med Umeås huvudpartnerpris..

Annakarin Nyberg har skrivit flera böcker, i olika former och för olika målgrupper. Utöver sin doktorsavhandling och forskningspublikationer skriver hon även populärvetenskapligt om samhällets digitalisering och sociala medier, läromedel för universitet och högskola samt lärarhandledningar för pedagoger. Hon är författare bland annat till böckerna Digitalt entreprenörskap och Näthat – strategier och förhållningssätt, samt till Härskarteknik tillsammans med Erica Dahlgren.

 

Föreläsningar med Annakarin Nyberg

Annakarin Nyberg föreläser bland annat om samhällets digitalisering, sociala medier, näthat och härskartekniker. Hon tar upp frågor som: hur kan man bygga starka varumärken, etablera hållbara kundrelationer och bedriva kostnadseffektiv marknadsföring genom sociala medier? Vilka strategier för digitalt entreprenörskap kan vägleda ett sådant arbete?

Som föreläsare är Annakarin alltid mycket påläst, inspirerande och underhållande. Hon är en skicklig och mycket van föreläsare som bland annat nominerats till Umeå Studentkårs Pedagogiska Pris och mottagit den samhällsvetenskapliga fakultetens pedagogiska pris. Hon har gjort sig känd för att lyckas presentera forskning så att det blir både underhållande och begripligt.

 

Så upptäcker du härskarteknik i zoom-mötet

Teams, Zoom och Google Meet. Det digitala mötet är den nya arenan för den som vill använda härskarteknik på jobbet. Kanske blir du mutad just när du ska prata? Ignorerad i chatten? Och när din idé presenteras väljer härskaren att titta bort från skärmen. Du har med en härskare att göra! Osynliggörande, förlöjligande och objektifiering tillhör de sju klassiska härskartekniker som härskare gärna använder på nätet. I den här föreläsningen/ workshopen lär du dig se när det händer så du lättare kan hantera och förebygga de fula maktspelen – allt för ett schysstare arbetsliv.

 

Maktspel och härskarteknik i sociala medier

I boken Sociala medier och härskartekniker diskuteras hur härskartekniker har flyttat ut på internet. Något som skapar nya förutsättningar både för den som vill visa makt inför andra och för den som behöver värja sig. På Twitter, Facebook, Instagram och bland bloggar är maktspel alls inte ovanligt och olika former av härskartekniker används flitigt. Under föredraget presenteras olika härskartekniker som idag utövas på nätet, men också motstrategier för att utveckla ett bättre förhållningssätt till såväl subtila som tydliga härskartekniker.

 

En schysst arbetsplats efter pandemin

Efter pandemin har våra arbetsplatser förändrats. Medarbetare och cheferer också. Nya arbetsuppgifter har kommit till, andra har försvunnit och rollerna kan se annorlunda ut. Tyvärr leder förändringar lätt till otrygghet och en otrygg arbetsplats bäddar för maktspel och härskartekniker. Men så behöver det inte vara! Genom att prata öppet och medvetet om vad ni i arbetslaget kan göra för att undvika härskarteknik skapar ni trygghet tillsammans. En schysst arbetsplats där både chefer och medarbetare trivs och vill stanna.

Forskaren Annakarin Nyberg och journalisten Erica Dahlgren har skrivit den nya boken Härskarteknik, ett praktiskt verktyg för ett bättre arbetsliv. De sorterar upp bland olika begrepp, går tillbaka till de vetenskapliga grunderna och presenterar handfasta tips för en schysstare vardag på jobbet.

 

Digitalt entreprenörskap

De senaste tio åren har en ny typ av entreprenörskap vuxit fram på nätet. Ett digitalt entreprenörskap som nyttjar sociala medier för marknadsföring, relationsskapande och varumärkesbyggande. Vi har sett nya spännande företagare växa fram, ta plats och bli framgångsrika inom sin nisch. Vad kan vi lära av deras resa – och vad säger den om framtiden?

 

Entreprenörskap & landsbygd

Samhällets digitalisering skapar nya förutsättningar för entreprenörer och företagare. Plötsligt har en placering på landsbygden – långt ifrån storstäderna – förvandlats till en konkurrensfördel. Hur kan man vända utmaningar till möjligheter och lära sig att se styrkorna i den plats där man bor?

 

Professionell och engagerad moderator

Annakarin Nyberg har en gedigen erfarenhet av att moderera och leda stora galor och konferenser. Hon är påläst, inspirerande och flexibel. Hon kan smidigt växla mellan svenska och engelska samt mellan digitala och analoga upplägg.

Inför varje evenemang lägger hon ner tid och omsorg på att noggrant förbereda alla deltagare. Detta säkerställer en trygg scenupplevelse för alla. Genom en gedigen förberedelse möjliggörs inte bara en fördjupad dialog utan det underlättar också hanteringen av oväntade situationer, såsom tekniska utmaningar.. Hon är moderatorn som kan på ett skickligt sätt guida er genom dagen och hantera programändringar utan problem.

Med Annakarin som moderator får ni en professionell inramning till ert event och kan känna er trygga som arrangör.

 

Söker ni en inspirerande och professionell föreläsare eller moderator? Tveka inte att kontakta oss på Speakers&friends för att boka Annakarin Nyberg!

 

Pressbild – Annakarin Nyberg

Så bokar du Annakarin Nyberg som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Kristin Heinonen

David Jacoby

Hanna Wallensteen

Magdalena Gerger

Annakarin Nyberg - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Annakarin Nyberg

, ,

Vill du boka Annakarin Nybergsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Annakarin Nyberg som föreläsare!