Hem / Föreläsare / Ari Riabacke
Ari Riabacke - föreläsare - Speakers&friends - foto: David Lagerlöf - profilbild

Ari Riabacke

Framtiden är här imorgon – är ni redo?

Fil.dr Ari Riabacke föreläser tankeväckande och underhållande om framtidens ledarskap och organisation, om att leda oss själva och andra i en tid då osäkerheten är större än någonsin. Med en vetenskapsmans kunskap och en rockstjärnas obotliga törst att möta sin publik är Ari er guide in i framtiden!

”Business as usual”-tiden är förbi. Vi måste tänka nytt och göra annorlunda. Så frågan är, hur skapar vi framgångsrika organisationer i tider av osäkerhet och hur leder vi dem? Detta är utgångspunkten i Ari Riabackes skarpa, underhållande och bitvis provocerande budskap som garanterat kommer att vidga era vyer för hur ni ser på framtiden, era organisationer – och er själva.

I tider av enormt snabba förändringar, stor osäkerhet och en värld full av möjligheter har det aldrig varit viktigare än nu att förstå hur människan fungerar, vad som driver oss och hur vi tillsammans kan bli ännu bättre på att utveckla företag och organisationer.

Vad krävs av den moderna organisationen för att möta morgondagens krav? Hur ser det framtida ledarskapet ut? Hur motiverar vi den nya generationen? Hur fattar vi beslut i en värld som svämmar över av information?

Kommer mer information hjälpa oss att hantera den osäkerhet som framtiden för med sig och hur går vi från tanke till handling när det många gånger har blivit viktigare att inte göra fel än att göra rätt? Vad har begrepp som ledarskap, kultur, kommunikation, framtid och riskhantering gemensamt? Den gemensamma nämnaren för dessa begrepp är beslutsfattande. Beslutsfattandet är direkt avgörande för hur vi leder företag och organisationer.

Ari Riabacke har en sällsynt förmåga att måla upp framtidsscenarion kring just ledarskap, hur vi ska våga mer och vikten av att arbeta tillsammans. Människan har aldrig varit viktigare än nu, människor älskar människor och människor gör affärer med människor – inte företag.

Ari Riabacke - föreläsare - Speakers&friends - foto: David Lagerlöf
Foto: David Lagerlöf

”Vi måste se möjligheter där andra ser problem – att fortsätta framåt när andra inte vågar – även fast vi själva inte heller är riktigt säkra.”

Aris gedigna bakgrund, lika ofta anlitad i offentlig som privat sektor, erfarenheter från ledande befattning på börsnoterat Management- och IT-konsultbolag och som mentor åt chefer och ledningsgrupper gör att han på ett mästerligt sätt når människor i alla typer av organisationer, på alla plan. Han talar till såväl hjärta som hjärna.

Många brukar ställa sig frågan: vad är det värsta som kan hända? Ari har valt en annan väg. Han får många att tänka nytt, öppna upp och våga mer när han istället undrar: vad är det bästa som kan hända?

 

Om Ari Riabacke

Ari Riabacke är arbetarpojken som gjort resan från uppväxt i miljonprogramsområde till doktorshatt. Han är filosofie doktor i risk- och beslutsanalys, civilekonom och ekonomie magister i organisation & ledarskap. Sedan 1999 har Ari varit medlem i Decide Research Group vid Stockholms Universitet. Han har tidigare arbetat som Head of Business Intelligence på börsnoterat Management- och IT-konsultbolag.

Ari lever efter de principer och kunskaper han förmedlar i sin karriär, och under våren 2017 fick han möjligheten att dela sin livsresa i programserien När livet vänder (SVT). Samma sommar var han även en sommarpratare på finska (SR). Dessutom startade han 2017, tillsammans med sin fru Mona, Beslutspodden. Denna podcast etablerade sig snabbt högt upp på listan över populäraste näringslivspoddar i Sverige.

 

Föreläsningar med Ari

Ari Riabackes lättsamma, roande och tankeväckande föreläsarstil passar lika bra på en kick-off, en personalkonferens, ett kundevent som på en av de största scenerna eller vid ett möte på högsta ledningsnivå.

Ari vandrar lättsamt mellan sin och andras forskning och sina erfarenheter från otaliga organisationer och företag. Han tar med lyssnarna på en oförglömlig färd kring vad vi kan åstadkomma genom ett ledarskap som är anpassat för den värld vi nu lever i.

Hans föreläsningar är alltid skräddarsydda, alltid anpassade utifrån situation och önskemål. Och alltid med glimten i ögat.

 

Teman som Ari föreläser om:

 • framtidens ledarskap
 • att våga är att vinna
 • framtidens organisation
 • att leda i förändring
 • få grupper & team att prestera på topp
 • kommunikation
 • sälj
 • beslutsfattande
 • framtid

 

Workshops

För att få ut mer av Aris pass, och för att skapa grund för verklig förändring, kan ni köra en workshop i anslutning till föreläsningen. Ari skräddarsyr alltid workshop-upplägget tillsammans med er och tar avstamp i de utmaningar som ni har, utgår ifrån er verklighet och gräver där ni befinner er idag.

Det kan till exempel handla om

 • vad som krävs för morgondagens ledarskap
 • hur ni kan vässa grupper och team
 • hur ni kan tänka, och framför allt, göra nytt
 • hur ni kan bli effektivare
 • att på riktigt reda ut vilka era viktigaste beslut är – på kort och lång sikt

 

Ari Riabacke kommer obönhörligen injicera era hjärnor med idéer och helt nya perspektiv om framtiden, en framtid som är här i morgon – är ni redo?

 

Ari Riabacke - föreläsare - Speakers&friends - foto: David Lagerlöf Ari Riabacke - föreläsare - Speakers&friends - foto: David Lagerlöf Ari Riabacke - föreläsare - Speakers&friends - foto: David Lagerlöf

Foto: David Lagerlöf

 

Lär er om framtidens ledarskap, förändringsledning, beslutsfattande och hur ni får ert team att prestera på topp – kontakta oss på Speakers&friends och boka en Ari Riabacke-föreläsning!

 

Länkar:

Podd av Mona och Ari Riabacke – Beslutspodden – om livet, affärerna och resten

Youtube, Showreel – Dr. Ari Riabacke som föreläsare, samt utvärderingar och omdömen

 

Pressbild – Ari Riabacke (foto: David Lagerlöf)

Så bokar du Ari Riabacke

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Ulrika Fjällborg

Ami Hemviken

Leif Östling

Ari Riabacke - föreläsare - Speakers&friends - foto: David Lagerlöf - profilbild

Ari Riabacke

,

Vill du boka Ari Riabackesom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Ari Riabacke som föreläsare!