Hem / Föreläsare / Arne Elias Corneliussen
Arne Elias Corneliussen - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Arne Elias Corneliussen

Geopolitik i dagens turbulenta omvärld

Arne Elias Corneliussen föreläser om internationell geopolitik och globala frågor. Han är en av Nordens ledande experter inom området, samt grundare och VD för NRCI (Norwegian Risk Consulting International), ett geopolitiskt konsultföretag.

Arne Elias Corneliussen har rest till mer än 125 länder och har genomfört ett antal långa expeditioner med buss, tåg och bil ensam genom Afrika, Asien, Mellanöstern, Europa och Latinamerika. På dessa unika expeditioner har han kartlagt områdenas geopolitiska, strategiska och ekonomiska utveckling.

Arne är statsvetare och har studerat i USA, Egypten och Chile. Han tjänstgjorde också som officer för försvarsmakten i Kosovo under ett år som en del av Natos KFOR-operation. Han har rest på 10 expeditioner till 42 länder i Afrika och korsat 30 länder på den afrikanska kontinenten med buss genom västra, södra och östra Afrika. Han har även gjort en expedition med tåg, buss och bil från Shanghai genom Kina, Centralasien och Kaukasus till Istanbul, för att analysera det geopolitiska landskapet, infrastrukturutvecklingen och logistikområdena längs One Belt One Road (OBOR) – den nya sidenvägen – som Kina nu utvecklar.

Hösten 2022 åkte Arne Elias Corneliussen med buss och tåg genom 19 länder i östra, södra och västra Europa. Syftet med hans resa var att analysera den geopolitiska och strategiska utvecklingen i Europa, och Europas framtid.

 

Arne Elias Corneliussen - föreläsare - Speakers&friendsFöreläsningar med Arne

Alla de expeditioner som Arne Elias Corneliussen har genomfört har gett honom mängder av extraordinära geopolitiska insikter. Dessa delar han nu med sig av vid sina spännande och insiktsfulla föredrag. Han kombinerar informativa analyser med fascinerande berättelser från sina många resor runt om i världen.

 

Exempel på föreläsningsteman:

Motivation till att möta förändring och osäkra tider

Idag upplever många företag och organisationer stor osäkerhet samt bristande motivation bland sina anställda på grund av den rådande situationen i världen. Här kan Arne Elias Corneliussen bidra med sina insikter och djupa kunskaper!

Genom sin förståelse för vad som händer i vår omvärld, kombinerat med innovativa idéer om nya affärsmöjligheter, kan Arne dela med sig av konkreta råd och förslag på vad företag kan göra för att stärka motivationen hos sina anställda i de osäkra tider som vi nu går igenom.

 

AI, geopolitik och globalisering i framtiden

AI öppnar ett helt nytt landskap av möjligheter och risker. Detta är temat som Arne Elias Corneliussen fokuserar på i denna fängslande och tankeväckande föreläsning. Han går igenom och kartlägger viktiga framväxande trender inom AI, geopolitik, globalisering och den globala ekonomin. Han kombinerar sina extraordinära geopolitiska, strategiska och ekonomiska insikter från sina många faktaexpeditioner över hela världen, och målar upp en strategisk bild av framtiden för oss.

Arne delar med sig av sina kreativa och innovativa tänkesätt om hur företag, investerare och finansiella företag bör positionera sig inför en framtid som präglas av geopolitiska, strategiska, ekonomiska och AI-relaterade risker som förvärras av den allt skakigare relationen mellan USA och Kina, och som vibrerar genom branscher, ekonomier och länder.

 

Efter en föreläsning med Arne kommer publiken att lämnas med en ökad insikt och djupare förståelse för viktiga samband i världen!

Arne kan även bokas som konferencier/moderator och paneldeltagare och bidra vid workshops.

Han kan genomföra uppdrag på svenska, norska och engelska.

 

Länkar:

Avsnitt på Arnes Youtube-kanal Global Horizon – Geopolitical Horizon: Global Energy Crisis

Lyssna på fler avsnitt av Global Horizon här.

 

Pressbild – Arne Elias Corneliussen

Så bokar du Arne Elias Corneliussen som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Mona Sahlin

Thomas Ek

Elaine Eksvärd

Maria Stenvinkel och Sophie Rosén Hellström

Arne Elias Corneliussen - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Arne Elias Corneliussen

, , ,

Vill du boka Arne Elias Corneliussensom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Arne Elias Corneliussen som föreläsare!