Hem / Föreläsare / Azita Shariati
Azita Shariati - föreläsare - Speakers&friends

Azita Shariati

Hållbart ledarskap och ledarskap i förändring

Azita Shariati föreläser om hållbart ledarskap och ledarskap i förändring. På ett fängslande sätt delar hon med sig av erfarenheter från sitt yrkesliv och om vägen dit. Hon har bland annat varit vd för Sodexo samt vd och koncernchef för AniCura. Idag arbetar hon med förändringsledning, ledarskapsutveckling, strategisk styrning, chefsrådgivning samt är styrelseledamot.

Azita Shariati är mångfaldigt uppmärksammad för sitt ledarskap. Hon har utsetts till Sveriges bästa chef, har vunnit ”European Role Model of The Year” och hamnat i toppen av ”Top 20 Women in Business in Northern Europe”. Hon har också blivit utsedd till Näringslivets mäktigaste kvinna av Veckans Affärer, kammat hem titeln Årets direktör samt blivit utsedd till Årets Superkommunikatör av Resumé.

Azita är även författare och har skrivit boken ”Hela bilden”, om ledarskap och om sina erfarenheter. I boken berättar hon om ett ledarskap styrt av värderingar och hur dessa har formats av hennes uppväxt och situationer som hon ställts inför. Det är en engagerande berättelse av en självklar ledare.

 

Föreläsning med Azita

Att få människor snabbt hantera förändringar är kanske den viktigaste uppgiften för en chef. I en tid där förändringstanken är ständigt närvarande är denna förmåga en central framgångsfaktor. Det är bland annat detta, samt hållbart ledarskap och mångfald, som är huvudteman på Azita Shariatis föreläsningar. Sitt eget ledarskap beskriver hon som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda.

Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till en ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen. Nämnas kan att under Azitas ledning gick Sodexo från 14 till 50 procent kvinnor i ledningsgruppen – på bara fem år.

 

Mer om Azita

Azita Shariati - föreläsare - Speakers&friends2019 blev Azita Shariati utsedd till ny vd och koncernchef för AniCura, ett svenskt företag som driver djursjukhus och kliniker för sällskapsdjur. Då var företaget verksamt i Sverige, Norge, Danmark, Tyskland, Österrike, Schweiz och Nederländerna, och bestod av 250 djursjukhus och kliniker. Antalet anställda uppgick till cirka 5 000. Under Azitas ledning utökade AniCura sin europeiska närvaro från sju till femton länder och teamet växte till mer än 11 000 passionerade medarbetare. Den årliga tillväxten ökade med över 30 procent.

Azitas fasta tro är att det är medarbetarna som är grunden för en framgångsrik verksamhet. Verksamhetsmodellen som hon har utformat och drivit sätter klinikstödet i centrum och möjliggör för bolaget att verka med större effektivitet och bättre kundupplevelse. Azita har också varit en utmärkt talesman för viktiga ämnen såsom hållbarhet, med fokus på medicinsk kvalité inom veterinärvården.

 

Pressbild – Azita Shariati

Så bokar du Azita Shariati

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Mark C. Thompson

Peter Siljerud

Claudia Olsson

Azita Shariati - föreläsare - Speakers&friends

Azita Shariati

Vill du boka Azita Shariatisom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Azita Shariati som föreläsare!