Hem / Föreläsare / Azita Shariati
Azita Shariati - Boka föreläsning

Azita Shariati

Ledarskap och mångfald

Sodexos vd Azita Shariati har beskrivit sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Hon utsågs 2015 till årets mäktigaste kvinna i näringslivet av Veckans Affärer. Under hennes ledarskap har andelen kvinnliga chefer ökat från 14 till 46 procent på fyra år. Det är bara att bestämma sig, menar hon.

Azita Shariati leder Sodexo i Sverige och Danmark, ett företag med 8000 anställda och har utnämnts till en av Sveriges mäktigaste kvinnor.

– Jag är en enkel person som brinner för samhällsfrågor och utveckling. Jag kom till Sverige som 20-åring. Under mina 16 år på Sodexo har jag aldrig känt mig annorlunda. Jag har aldrig ens tänkt att det är någon skillnad mellan mig och en man, eller någon som är född i Sverige. Jag har alltid blivit bedömd utifrån det jag har levererat. För mig är detta självklarheter, men många ledare verkar uppleva det som ett jätteproblem menar Azita.

Hon föreläser om hållbart ledarskap och mångfald och har själv beskrivit sitt ledarskap som en blandning av iransk tydlighet och svensk laganda. Under hennes ledning har Sodexo gått från 14 till 46 procent kvinnor i ledningsgruppen på fem år. Azita brinner för samhällsfrågor och utveckling. Hon är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat. Det blir också enklare att hitta och behålla rätt kompetens inom organisationen.

Sodexo är ett företag med tjänster inom servicesektorn som i Sverige omsätter 3,5 miljarder och som har 8000 anställda. Hon började arbeta inom företaget 1998 och första anställningen inom bolaget var som restaurangchef. Hon har sedan dess bland annat varit försäljningsdirektör, affärsområdeschef och Sverigechef. När hon föreläsare och deltar i olika debatter vilket hon tycker är viktig pratar Azita om affärsnyttan med jämställdhet och mångfald i företag.

Vid en prisceremoni i London den 30 september 2015 fick Azita Shariati ta emot den prestigefulla utmärkelsen ”Inspirational role model of the year”.

 

Pressbild

Så bokar du Azita Shariati som föreläsare

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Tobias Ahlin

Hana Jamali

Magnus Helgesson

Azita Shariati - Boka föreläsning

Azita Shariati

Vill du boka Azita Shariatisom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Azita Shariati som föreläsare!