Hem / Föreläsare / Beata Wickbom
Beata Wickbom - föreläsare - Speakers&Speakers&friends

Beata Wickbom

Förklarar vår teknologiska framtid på inspirerande sätt

Beata Wickbom är moderator, föreläsare och expert inom digitalisering, innovation och digital kommunikation. Hennes styrka är att involvera publiken och skapa äkta interaktivitet mellan scen och publik. Beata vann priset Årets Moderator 2019. 

Hur kan vi förstå vad digitalisering, innovation och digital kommunikation kommer innebära i allt vi gör framöver? Begrepp som AI, machine learning och algoritmer möter oss allt oftare. Vad betyder de? Beata Wickbom förklarar på ett pedagogiskt och lättförståeligt sätt vad vi står inför. Hennes styrka är att varva inspiration med praktiska exempel och handfasta råd på hur vi kan möta den nya tiden.

Sedan 1995 har Beata Wickbom arbetat med att följa, förstå och förklara digitaliseringens möjligheter. Hon kan på ett målande sätt beskriva hur vi kommer att leva, arbeta, lära och umgås i framtiden. Hon anpassar innehållet i alla sammanhang vare sig det handlar om att beskriva en bredare samhällsutveckling eller för att visa hur en bransch eller verksamhet kommer utmanas och transformeras av digital teknik och nya användarbeteenden.

 

Beata som talare

Beatas erfarenheter kommer från bolag och organisationer inom alla branscher, offentliga såväl som privata. Genom att alltid bjuda på praktiska, aktuella och skräddarsydda exempel blir hennes föreläsningar mycket relevanta och engagerande. Publiken får med sig tankar och idéer som de kan börja jobba med direkt i sin egen organisation. Hon får ofta beröm för att hon lyckas göra innehållet så konkret och greppbart att alla hänger med.

 

Beata som moderator

Beata Wickbom är också en uppskattad moderator som var nominerad till Årets Moderator 2016. Hon är van vid att både skriva manus och jobba med innehåll och upplägg inför konferenser och seminarier.

På scenen får hon de medverkande att känna sig trygga och hanterar snabba vändningar i programmet på ett professionellt sätt. Hon involverar publiken och skapar äkta interaktivitet mellan scen och publik på ett skickligt sätt. Med sin erfarenhet av affärs- och företagsutveckling visar hon en djup förståelse för de underliggande utmaningar som många företag och organisationer står inför idag. Det gör att hon även kan leda relevanta diskussioner och intervjuer på interna konferenser med chefer och ledningsgrupper.

Beata hanterar de olika tekniska hjälpmedel såsom mentometer, catchbox för publikinteraktivitet och extra skärm för liveflöde t.ex. via Twitter som ofta används vid evenemang. Hon genomför uppdrag på engelska obehindrat, hon har gått hela sin skoltid i brittisk skola.

 

Blockchain

De senaste 20 åren har vi fått självkörande bilar, privata rymdbolag, uppkopplade mediciner, emojis, artificiell intelligens för 99 dollar i månaden och nu – block-kedje-teknik.

För första gången i mänsklighetens historia har vi en teknologi som gör att människor varsomhelst kan lita på varandra och överföra värde från en aktör till en annan, utan att först be om lov från redan etablerade aktörer eller mellanhänder.

Vi kan kalla det nästa generations internet. Här finns enorma möjligheter för företag, samhällen och inte minst individer; kunder, medarbetare, medborgare, kreatörer eller entreprenörer att skapa värde på helt nya sätt. Vissa menar att t.ex. aktiebolaget blir överflödigt när blockkedje-teknologi möjliggör löst sammansatta strukturer byggda på smarta kontrakt, s.k. DAOs (distributed automated organizations) utan vare sig chefer eller medarbetare.

Beata Wickbom beskriver teknologin och en rad olika applikationer. Hon visar på möjligheter i närtid, spännande exempel och på hur olika branscher som banker, tillverkning, detaljhandel och resebranschen redan idag skapar lösningar på block-kedjeteknik.

Så bokar du Beata Wickbom

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jan Scherman

Anders Ekholm

Azita Shariati

Vill du boka Beata Wickbomsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Beata Wickbom som föreläsare!