Hem / Föreläsare / Benny Haag
Benny Haag - föreläsare - Speakers&friends

Benny Haag

Mångsidig kulturarbetare och inspiratör

Benny Haag är en mycket uppskattad föreläsare med många järn i elden, känd från TV och Dramaten.

Benny Haag är författare och regissör och föreläser bland annat om bemötande. Han är utbildad skådespelare, och efter Teaterhögskolan i Stockholm arbetade han under 12 år på Dramaten. Där gjorde han bland mycket annat den kritikerrosade monologen av Jan Guillous roman “Ondskan”. Benny är också känd för att ha spelat huvudrollen i TV-serien Xerxes, för sin medverkan i reklamfilmer och för att ha lett travprogrammet Vinnare i TV4. Han har även skrivit flera böcker, exempelvis den självbiografiska “Ingenting är möjligt”. Sedan år 2000 är Benny föreläsare och monologist i egen regi.

 

Föreläsningar/utbildningsdagar som Benny erbjuder:

Vadå, beror det på mig?
Det här är en föreläsning om bemötande som handlar om alltifrån hur man hälsar på varandra, över Bruce Springsteen och fram till första programmet av Kvitt eller Dubbelt, 1957. Benny Haag upptäckte nämligen att allt han gillar här i livet, från hotell till mataffär och allt däremellan, har väldigt lite med priser och liknande att göra. Det handlar istället om vilket bemötande han har fått. Med positiva exempel medvetandegör Benny vilken oerhörd kraft bemötandet har, något man kanske inte alltid tänker på. För bemötande är så mycket mer och större än att “man ska le och ha blankputsade skor”. Det har ingenting med ålder, kön eller utbildning att göra. Det handlar istället om intresse för produkten eller tjänsten, samt insikt om dess värde.

Föreläsningen kan även utökas till en halv/heldag där deltagarna involveras genom att Benny, som den före detta Dramatenskådespelare han är, agerar “besvärlig person” i olika situationer. Man får “träna på Benny”, få konstruktiv feedback och förslag att gå vidare med som sedan följs upp.

Berör den som lyssnar – och få fram det du vill säga!
En heldagsutbildning om presentationsteknik. Här arbetar man praktiskt med förberedda historier som får åhöraren “med på tåget” genom att den som berättar berör sitt auditorium på olika sätt.
– Jag märker ju att alla mina år med monologer och föreläsningar, alltifrån Dramatens Stora Scen till någon liten bygdegård ute i landet, har gett mig verktyg att få en publik att lyssna på det jag har att säga. Verktyg som jag gärna delar med mig av och låter deltagarna praktiskt träna på, säger Benny Haag om föreläsningens innehåll.

Ingenting är möjligt – en berättelse om tre livsavgörande misslyckanden.
En inspirationsföreläsning som med mycket humor och stänk av allvar resonerar kring det faktum att vi måste “våga vara förlorare” för att få till en varaktig, positiv förändring av vår livssituation. Med det menar Benny att det inte är ett tillstånd man ska fastna i, utan bearbeta, förstå, inse och gå vidare i livet med en erfarenhet som kan stärka en. Detta går ju stick i stäv med det rådande “våga vara vinnare” och “tänk rätt” – klimatet. Det som på ytan kan verka tilltalande men som, enligt Benny, fungerar som att springa ifrån det som skaver och känns obehagligt och bara ger till resultat att man känner sig ännu sämre, om man nu inte lyckas med de uppsatta framgångsmålen.

Makt, mod och motstånd! – en föreläsning om människans bästa vän, alkoholen.
På ett annat sätt än den gängse alkoholföreläsningen, berättar Benny om ett av de mest mörkade problemen i vårt samhälle. Med humor, allvar och visst sentimentalitet pratar Benny Haag om alkoholens inverkan på hans eget liv och på samhället i stort. En alldeles utmärkt inledare på ett företag eller i en kommun där man vill uppmärksamma alkoholfrågan och dess konsekvenser för hälsa, välgång och lönsamhet.

Andra Nyheter – en föreläsning om “sanningen”.
Vi översköljs varje dag, i allehanda media, av problem och katastrofer. Det är våld i alla dess former, kriser på längden, på tvären och klara besked om jordens snara undergång. Utifrån den bilden av verkligheten fattar vi sedan beslut i företag, föreningar, organisationer och på det rent privata planet. Men tänk om det inte är hela “sanningen” vi får oss till livs utan bara en liten, liten del av den? Tänk, hemska tanke, om vi fattar beslut som baseras på en lögn? För så blir det ju om vi låter 1% av “sanningen” bli Hela Sanningen, med Stort S!

Om du gång på gång talar om för ett litet barn att det är fult, dåligt och inte har någon framtid kommer det barnet troligtvis inte att ha så höga tankar om sig själv och självfallet bete sig därefter. Men hur reagerar ett samhälle om du säger samma sak till det gång på gång och över tid? Vad händer med det samhället då och hur kommer det samhället agera?

Benny Haag är scenbegåvning och ger en energifylld föreläsning om vikten av att fatta beslut på sanningen.

 

Pressbild – Benny Haag (foto: Peter Cederling).

Så bokar du Benny Haag

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Andreas Carlsson

Jonas Hassen Khemiri

Mattias Hansson

Benny Haag - föreläsare - Speakers&friends

Benny Haag

Vill du boka Benny Haagsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Benny Haag som föreläsare!