Hem / Föreläsare / Björn Sundin
Björn Sundin - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Björn Sundin

Stadsutveckling och hållbarhet.

Björn Sundin är författare och konsult inom ledarskap, stadsutveckling och hållbarhet. Han var kommunalråd (S) med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor i Örebro 2011-2017 och ledde då arbetet med att öka bostadsbyggandet och snabba på de kommunala processerna kring planering och byggande. Att ta Örebro från 160 färdigställda bostäder 2010, till över 2000 färdiga bostäder 2017 krävde ledarskap, tydlighet och ett rejält arbete.

Under de år Björn Sundin var kommunalråd utsågs Örebro till Årets Friluftskommun hela fyra gånger, Årets stadskärna, Årets miljöbästa kommun samt Årets Arkitekturkommun. Björn nämndes av flera journalister som möjlig ny bostadsminister 2016 och tillfrågades av regeringen om att bli ordförande i Rådet för Hållbara städer i december 2017. En debattartikel i DN våren 2016 fick nationell uppmärksamhet där Björn erbjöd Stockholms-kommunerna hjälp med att få fart på byggandet och hösten samma år krävde han i ännu en debattartikel i DN att den nationella trafikpolitiken skulle ändras.

Som moderator är Björn van vid att leda seminarier och arrangemang så att deltagarna känner att de kan vara med och göra skillnad. Som föreläsare bjuder Björn såväl på argument för förändring som verktyg för att genomföra den, med erfarenhet från många år inom politik, kommuner och organisationer.

I sina föreläsningar visar Björn hur det är möjligt att förändra en stad, en organisation och en kultur – under förutsättning att man är modig, visar ledarskap och tar vara på människors engagemang.

Förslag på föreläsningar med Björn Sundin:

  • Kommunalt ledarskap – så förändrar du en stad.
  • Det går att bygga mer, billigare och bättre! Om hur Sverige kan klara utmaningarna inom stadsbyggnadsområdet – om kommuner och företag samarbetar och hjälps åt.
  • Alla kommuner kan få mer effektiva och kvalitativa samhällsbyggnadsprocesser: så här gör ni.
  • Vill du få något gjort gör du bäst i att låta andra göra sin grej. Om hur detalj-petande ledare kan ta död på allt engagemang, medan modiga ledare kan få alla att jobba mer.
  • Från Semmelweis till Berwick – om hur ledarskap kan rädda liv i vården (och världen). Hur man uppmuntrar kvalitet och utveckling i viktiga verksamheter.
  • Så här tänker de politiska partierna när de vill ha din röst. Om politisk strategi och varför de politiska partierna gör som de gör.
  • ”Hur svårt kan det vara? (Faktiskt rätt mycket svårare än du tror): Om hur tusen år av mänsklig kunskapstörst fått oss att vi tror att alla nu vet allt om allt. Om att mycket av det som sammanfattas ”sunt förnuft” i själva verket mest är okunnighet eller fake news…

Björn Sundin har bland annat föreläst och lett seminarier för Sveriges Kommuner och Landsting, Naturvårdsverket, Nordiska Ministerrådet, Region Västernorrland, Boinstitutet, Sveriges Arkitekter, Örnsköldsviks kommun, Länsstyrelsen i Norrbotten, TCO-förbunden i Örebro län och många andra.

Pressbild

Så bokar du Björn Sundin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Jan Artem Henriksson

Hana Jamali

Daniel Fåhraeus

Gunilla Herlitz

Björn Sundin - Föreläsning - Föreläsare - Speakers&friends

Björn Sundin

Vill du boka Björn Sundinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Björn Sundin som föreläsare!