Hem / Föreläsare / Carolin Solskär
Carolin Solskär - föreläsare - Speakers&friends

Carolin Solskär

Social entreprenör och en av de starkaste rösterna bakom #Metoo-rörelsen i Sverige

Hennes brinnande passion för entreprenörskap och nya utmaningar tog henne till IT-studier. Carolin Solskär innehar en dubbelexamen i data-systemvetenskap och företagsekonomi. Efter en tid på Microsoft är hon idag Head of Innovation på Nordic Tech House.

Carolin Solskär är flerfaldigt prisbelönt och var en av finalisterna i Årets IT-tjej 2016 samt Årets unga ledare 2017. Hon var även finalist i Årets IT-kvinna 2018 samt vinnare av Stora kommunikationsprisets hederspris 2018,  Årets Superkommunikatör 2018 och kom på fjärde plats på Årets Uppstickarlista 2017.

Carolin är en förebild på många vis och har gjort det till sin uppgift att främja jämställdheten i branschen och arbetar aktivt för att fler kvinnor ska få ta plats. När #Metoo tog världen med storm 2017, var Carolin en av initiativtagarna bakom manifestationerna som ägde rum i 14 städer runtom i Sverige. Utan erfarenhet inom politik eller aktivism och med endast fyra dagar på sig blev manifestationerna hon anordnade en succé. Hennes driv och oräddhet inspirerar och Carolin är övertygad om att det är receptet på att skapa något stort, och att det är det som tagit hennes så här långt.

Carolin Solskär har fortsatt att initiera viktiga projekt. Hon har bl.a. skapat “Unipreneurs”, en organisation som fokusera på att få elever från olika skolor att skapa företag tillsammans. Hon ligger även bakom “Create Squared”, Sveriges största Hackaton för studenter. Förutom sina tech-initiativ och tidigare kock-karriär så är hon också utbildad inom kost och är licenserad personlig tränare.

Hon har djupdykt i det teknologiska skifte vi befinner oss i och den ”fjärde industriella revolutionen” som stundar. Hon föreläser just om hur den i grunden kan komma att förändra samhället, ekonomin, förutsättningarna för företagande och till och med vår syn på vad det innebär att vara människa. Genom nya tekniska fenomen som artificiell intelligens, internet of things, bioteknik och 3D-printing flyttas hela tiden gränsen för våra begränsningar och vi håller på att utveckla vad som närmast kan beskrivas som superkrafter.

 

Exempel på föreläsningar

*För att vinna måste du våga
*Förväntningarna på arbetslivet – när millennials och 60-talister ska samarbeta, och hur får man talang att stanna kvar?
*Den fjärde industriella revolutionen
*Innovation
*Socialt entreprenörskap
*#Metoo
*Jämställdhet

Så bokar du Carolin Solskär

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Nicklas Bergman

Peter Siljerud

Carolin Solskär - föreläsare - Speakers&friends

Carolin Solskär

Vill du boka Carolin Solskärsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Carolin Solskär som föreläsare!