Hem / Föreläsare / Catarina Rolfsdotter-Jansson
Catarina Rolfsdotter-Jansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Karin Oddner - profilbild

Catarina Rolfsdotter-Jansson

Med hållbarhet i fokus

Catarina Rolfsdotter-Jansson är journalist, moderator, föreläsare, författare och programledare i SVT. Hon har pratat om hållbarhet i Sverige och internationellt i 15 år. 

Catarina Rolfdotter-Jansson grundar sitt arbete på sin gedigna erfarenhet som journalist, alltid med hållbarhet i fokus. Hon föreläser om alla aspekter av hållbarhet, men har sitt starkaste engagemang inom klimatet.

2021 blev Catarina nummer 22 på Aktuell Hållbarhets lista över Sveriges hållbarhetsmäktigaste. År 2019 fick hon Hederspris i Region Skåne för sitt 25 år långa engagemang för vår miljö och nominerades till ”Årets Moderator”. Dessutom är hon Honorary Advisor till FN-affilierade ”NGO Committee on Sustainable Development – New York”.

Som talare har Catarina Rolfsdotter-Jansson en stark närvaro. Hon skapar engagemang och berör på djupet med sin kunskap. Hon har en fenomenal förmåga att blanda allvar och fakta med humor, och är känd för sin förmåga att skräddarsy sina föreläsningar och hitta rätt ton till rätt målgrupp. Catarina föreläser för offentlig sektor, näringsliv och civilsamhälle. Utöver att föreläsa, programleder Catarina och skriver böcker.

Som fd programledare för SVT och numera som programledare för ”We Don’t Have Time’s” globala klimatsändningar (den senaste hade 10 miljoner tittare) och programmet ”Climate Action News One-on-One” som ses i 55 länder online, är hon mycket kameravan. Catarina har studerat och arbetat i USA och är mycket bekväm att föreläsa på engelska. Hon höll exempelvis ett TEDx i oktober 2020, på Wageningen Universitet i Nederländerna, om hur vi alla kan bli klimathjältar. Hon har också bjudits in som keynote speaker på globala hållbarhetskonferenser, i bland annat Kuala Lumpur.

 

Föreläsningar med Catarina Rolfsdotter-Jansson

Catarina Rolfsdotter-Jansson erbjuder tre föreläsningar som hon skräddarsyr utifrån kundens behov och förutsättningar. Hon bygger gärna in interaktivitet i sina föreläsningar. Sedan Covid-19 skapade mötesrestriktioner föreläser hon gärna även online med efterföljande frågestund. Hon har en egen studio i Malmö med green screen.

 

2050: This is how we saved the world

En föreläsning som bygger på tekniken backcasting. Publiken får blunda och när de några sekunder senare öppnar ögonen befinner de sig i 2050. Catarina går igenom allt vi tillsammans gjort för att skapa en mer hållbar värld i en föreläsning med humor som skapar eftertanke och engagemang. Föreläsningen finns inspelad på engelska.

 

Klimatet: Hot, hopp & handling

En föreläsning om hur man hittar sitt engagemang för klimatet. Vad är det egentligen som står på spel?  Här använder Catarina sin erfarenhet som yogainstruktör och får deltagarna i en övning att reflektera över sina superkrafter. Föreläsningen finns inspelad på svenska.

 

Hållbar människa: Hur minskar vi glappet mellan våra värderingar och våra handlingar?

Här ger Catarina exempel på men senaste beteendevetenskapliga forskningen och delar med sig av tekniker för att minska sin kognitiva dissonans. Hon berättar om the Inner Development Goals och hur vi kan använda dem för att leda oss själva och andra.

 

Pressbild – Catarina Rolfsdotter-Jansson (foto: Karin Oddner)

 

Så bokar du Catarina Rolfsdotter-Jansson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

SaraClaes Schmidt

Joakim Eklund

Angela Oguntala

Björn Sundin

Catarina Rolfsdotter-Jansson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Karin Oddner - profilbild

Catarina Rolfsdotter-Jansson

, ,

Vill du boka Catarina Rolfsdotter-Janssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Catarina Rolfsdotter-Jansson som föreläsare!