Hem / Föreläsare / Charbel Gabro
Charbel Gabro - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Charbel Gabro

Integrationisten

Charbel Gabro är den prisbelönte talaren som älskar att beröra och utmana vår tankevärld. Med en sällsynt närvaro griper Charbel tag i frågor om mångfald och inkludering genom forskning samt egna erfarenheter som flykting. Han ifrågasätter och skakar om när han tar med åhörarna på en resa som knappast lämnar någon oberörd. Med sig får inte man bara ”aha-upplevelser” utan också ett minnesvärt kunskapslyft och många skratt.

Charbel Gabro har över 17 års erfarenhet av att arbeta med frågor kring mångfald och inkludering. I tio års tid föreläste han idéellt för föreningar, fotbollsslag, skolor och kyrkor utan en tanke på att det gick att arbeta som talare. All erfarenhet som han samlat på sig under dessa år när han arbetat med både nyanlända och ungdomar har gjort honom expertis och därav en av  Sveriges mest anlitade och uppskattande föreläsare. Men det var inte alls en självklarhet att han skulle få stå på stora scener runt om i Sverige och utomlands.

När Charbel var fyra år gammal kom han tillsammans med sin mamma, pappa och sex syskon till Sverige. De hade lämnat Syrien i hopp om något bättre, men livet i det nya hemlandet blev tufft. Föräldrarna hade svårt att hitta sin plats och barnen upplevde ett starkt utanförskap.

Charbels tonår präglades av frustration över det svenska samhället. Senare i livet levde han med destruktivitet, spelmissbruk och självmordstankar. Tills den dag då Charbel inser att han inte kan lägga skulden på någon annan än sig själv, tog av sig offerkoftan och börja gå sin egen väg. Han började reda ut sitt liv, sätta upp mål och börja drömma.

Så tog drömmarna fart och viljan att få dela med sig, göra gott och hjälpa människor ut ur utanförskap blev större än hans egna problem. Charbel skapade en vision: att avdramatisera kulturmöten och skapa förståelse för olikheter oavsett ursprung, nationalitet, religion, kön, sexualitet och ålder. Drygt 15 år senare blev Charbel prisad som Sveriges bästa talare 2019 som han i sin inspirationsföreläsning ger konkreta tips på hur det går att ta sig från förorten till toppen!

 

Prisad  talare

Charbel Gabros hjärta och engagemang i inkludering och mångfald har många gånger lyfts fram i riksmedia och uppmärksammats av bland annat Sveriges Television. Dessutom är Charbel vinnare av Stora talarpriset – Årets talare 2019, Årets talare – Genombrott 2018, Narrenpriset 2018 och Årets Unga Let’s Create Norrköping 2018.

 

Så bokar du Charbel Gabro

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Håkan Svensson

Magnus Göransson

Anders Lundin

Charbel Gabro - föreläsare - Speakers&friends - profilbild

Charbel Gabro

Vill du boka Charbel Gabrosom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Charbel Gabro som föreläsare!