Hem / Föreläsare / Christer Olsson
Christer Olsson - föreläsare - Speakers&friends

Christer Olsson

Tillsammansprojekt – ensamma är vi inte starka

Christer Olsson är fiskarsonen från Öckerö som gjort sunt förnuft till sin affärsidé. Med över 30 års erfarenhet är han en av Nordens mest bokade föreläsare. Christer har en unik förmåga att sätta fingret på det vardagliga samspelet mellan människor på ett sätt som inspirerar, manar till eftertanke, och inte minst till handling. Med hjälp av enkla övningar och verktyg skapar han konkreta förändringar i vardagen, på jobbet och i relationer.

I en ständigt föränderlig värld måste vi idag våga vara mer prövande lärande och därigenom levande. Detta genom att vara transparenta, genuina och sårbara. De lyckligaste är de som trots livets utmaningar förmår att vara tacksamma och finna hopp, lust, mening och glädje i livet. Lycka är nämligen inte en tillfällighet. Lycka är en färdighet som utgår från din och min förmåga att se det du har, och inte det du inte har.

Det har aldrig tidigare varit så tydligt och viktigt för Christer Olsson som nu att se Livet som ett Tillsammansprojekt. Ensamma är vi inte starka. Kan vi se varandras olikheter och styrkor och arbeta tillsammans, kan vi nå makalösa resultat.

Att skapa såväl arbetsglädje som produktivitet handlar om att optimera, inte maximera. Arbetsglädje förutsätter engagerade medarbetare. Att välja att vilja skapar en känsla och den känslan har en förmåga att smitta. I förändringstider ställs stora krav på alla i organisationen, både ledare och medarbetare. Den oro många känner påverkar såväl arbetsklimat som lönsamhet. Hur gör man för att hålla kvar motivationen i hela organisationen?

All form av organisationsutveckling handlar om personlig utveckling. Utveckling är inte alltid bekväm, men en förutsättning för att nå dit vi vill. När kulturen och strukturen i organisationen är i samklang, frigörs krafter för att prestera – tillsammans!

 

Föreläsningar med Christer Olsson

Christer Olsson arbetar med organisationer oavsett storlek och är coach till några av de mest erfarna ledarna, men coachar också ett antal av våra mest framgångsrika unga entreprenörer.

Han är en föredragshållare som verkligen påverkar publiken, och vill du få hela organisationen på fötter och att dra åt samma håll, finns det få som gör det bättre än han.

Christer är en prisbelönt talare och har tilldelats flera utmärkelser. Till exempel har han vunnit Årets Talare – Man 2019.

 

Aktuella föreläsningsrubriker:

 • Låt oss prata om det som är viktigt på riktigt – Lev Livet Levande
 • Sårbarhet som styrkefaktor
 • Vågar du som ledare visa dig sårbar, pålitlig och trovärdig? – Autentiskt Ledarskap behövs
 • Våga veckla ut dig – frigör din omedvetna potential
 • Tillsammansprojektet – nyttan att vara omgiven av olikheter

 

Christer Olsson - föreläsare - Speakers&friends - foto: Lisa Barryd Christer Olsson - föreläsare - Speakers&friends Christer Olsson - föreläsare - Speakers&friends

Foto 1 – Lisa Barryd

 

Hör av dig till oss på Speakers&friends för att boka en unik och skräddarsydd föreläsning med Christer Olsson!

 

Författaren Christer Olsson

Under åren har Christer Olsson skrivit ett flertal mycket uppskattade böcker:

 • Bron mellan två liv – en bok om kärlek och sorg och hur vi lever livet levande
 • Vart är du på väg – och vill du dit?
 • Du läcker vad du tänker
 • Du lever så länge du lär – från veta till göra
 • Skolcoachboken: egen utveckling – gemensam framgång
 • Våga veckla ut dig – och frigör din omedvetna potential

 

Poddar

Christer Olsson har medverkat i en rad olika poddar som gäst, till exempel i Framgångspodden, Nyfiken på – med Kristin Kaspersen, VD-podden och Förhandlingspodden. Här kan du lyssna avsnitt från

Styrelsesnack – Krångla inte till det!

Förebildspodden – Det finns inget rätt sätt, bara ditt sätt

HRnytt-podden – Om de tre P:n som gör dig till en bättre ledare

Ångestpodden – Vad är viktigt, på riktigt?

 

Sagt om Christer Olsson:

”Inför ett omfattande förändringsarbete på vårt lokalkontor valde vi att ta hjälp av Christer Olsson. Han hjälpte oss med sitt självklara bondförnuft att landa i medvetenhet som lämnade sällsynt tydliga avtryck i hela gruppen.” / Gabriella Norberg, platschef – Atea

”Christer Olsson berör – full av sunt förnuft, humor och kloka ord.” / Lars Rhodin, Managing Director – The Swedish Club

”Genom sin klarsynthet, sunda förnuft och sin gedigna kompetens,  levererar Christer med ett helhjärtat, brinnande, unikt engagemang samt med en sann passion sina budskap. PGA och golfen haft fördel att ha med Christer vid många av våra events. Christer har blivit en naturlig del i vårt arbete med att utveckla de yrkesverksamma inom golfen. Han har genom åren gett både inspiration och många praktiska verktyg som stärkt, hjälp och utvecklat våra verksamheter.” / Johan Hampf, VD PGA of Sweden

 

Har fått utmärkelsen Utmärkt föreläsare av vår samarbetspartner Di Close – Sveriges största chefsnätverk.

Close - utmärkt föreläsare - guld

 

 

 

 

 

 

Pressbild – Christer Olsson

Så bokar du Christer Olsson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Dan Hasson

Hans Vestberg

Claudia Olsson

Christer Olsson - föreläsare - Speakers&friends

Christer Olsson

,

Vill du boka Christer Olssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Christer Olsson som föreläsare!