Hem / Föreläsare / Christina Rickardsson
Christina Rickardsson - föreläsare - Speakers&friend

Christina Rickardsson

Om att bygga broar och skapa dialog och tolerans i samhället

Med sin bakgrund – från att vara gatubarn i Brasilien till att bli adoptivbarn i svenska Västerbotten och sedermera en framgångsrik entreprenör, föreläsare och författare – är Christina Rickardsson en sällsam inspirationskälla. Med sin unika historia vill hon inspirera och skapa bättre förutsättningar för myndigheter, organisationer, företag och individer som arbetar i eller med multikulturella kontexter.

Christina Rickardsson föddes som Christiana Mara Coelho i Brasilien där hon bodde tillsammans med sin mamma i en grotta. Senare flyttade de till en kåkstad i Sao Paulo och bodde även på gatan där de tiggde, svalt och utsattes för fysisk och psykisk misshandel. Som sjuåring hamnade Christina och hennes lillebror på barnhem. När hon var åtta år gammal adopterades hon och hennes lillebror, mot sin och sin mammas vilja, till Vindeln i Västerbotten.

I Sverige var hon trygg hos sin nya familj men otrygg i den nya miljön. Luften, maten, solen, växterna, dofterna – allt var annorlunda och hon kände sig inte hemma. Hon fick ofta höra att det hon gjorde inte var rätt i Sverige. Därför kom hon att trycka undan den brasilianska flickan Christiana, och skapa den svenska Christina.

 

Föreläsning: Jämställdhet och mångfald till ökad tillväxt och bättre resultat!

När Christina föreläser tar hon avstamp ifrån sin egen historia och sina erfarenheter: från livet i Brasilien till sin första tid i Sverige och tiden därefter. Hon brinner för samhällsfrågor och är helt övertygad om att jämställdhet och mångfald bidrar till ökad tillväxt och bättre resultat för alla. Christinas föreläsningar grundar sig i frågor som identitet, kulturkrockar, fördomar och samhällsnormer – samt i drömmar, mångfald och inkludering. Hon vill öka förståelse för olikheter och bygga broar som skapar dialog, tolerans och öppenhet i samhället.

Det är kanske svårt att tro, med tanke på hennes mörka och djupt berörande historia, men Christinas föreläsningar är också fyllda av skratt, hopp och stark framåtanda. Du som lyssnare blir inspirerad, kan känna tacksamhet och få bränsle åt en ännu starkare drivkraft till dina egna strävanden. I sina föreläsningar blandar Christina allvar med humor, och inspirerar oss att finna modet att göra det vi vill. Hon vill få oss att göra lemonad av citroner och att se livet från den ljusa sidan, trots mörker.

Christinas föredrag stärker företag och myndigheter som arbetar med multikulturella kontexter. Tillsammans med dig som kund bygger hon en föreläsning utifrån dina önskemål, med avstamp i hennes historia. Målet är att just du ska få ut så mycket som möjligt av föreläsningen.

 

Mer om Christina

Hennes självbiografiska bok ”Sluta aldrig gå” (Forum 2016) har hyllats och uppmärksammats stort. Den har getts ut på flera olika språk, bland annat på engelska, tyska, italienska och spanska.

Christina har grundat Coelho Growth Foundation.  Ändamålet är att förbättra levnadsvillkoren för barn och unga i utsatta situationer i Brasilien, samt motverka främlingsfientlighet och främja kulturella möten i Sverige.

 

Pressbild – Christina Rickardsson.

Så bokar du Christina Rickardsson

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Charlotte Signahl

Ulrika Fjällborg

Sofie Lindblom

SaraClaes Schmidt

Christina Rickardsson - föreläsare - Speakers&friend

Christina Rickardsson

Vill du boka Christina Rickardssonsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Christina Rickardsson som föreläsare!