Hem / Föreläsare / Claes Ceverin
Claes Ceverin - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Claes Ceverin

Förändring 2.0: när din marknad utmanas av ny disruptiv teknologi

Varför tappar många marknadsledande företag sitt momentum när ny teknologi intar deras marknad? Ett fenomen som växt sig allt starkare under vår tids starka teknologiska utveckling och som i slutändan kommer påverka de flesta företag oavsett bransch. Fenomenet drivs av det som kallas för disruptiv förändring och disruptiva teknologier. Stabila företag och branscher som till synes helt plötsligt utmanas av helt nya marknadsaktörer, med helt nya affärsmodeller och helt nya tankesätt. 

En del företag överlever disruptiv förändring, men de flesta hinner aldrig ställa om sitt tankesätt och sin affär. Claes Ceverin vet vad han talar om. Under flera år arbetade Claes på Nordens största oljebolag med ansvar för strategi och insikter. Där såg han tidigt hur ett nytt ekosystem av snabbväxande teknologier utvecklades i form av elbilar, självkörande bilar, solenergi och energilagring.

Ett nytt ekosystem av teknologier som tillsammans hotade företagets existens, men också många andra affärsmodeller inom branscher som handeln, fastigheter, energi, transport och många fler.

Trots gedigen fakta och underlag möttes insikterna av ett vanligt förekommande beteende vid disruptiv förändring: ”En så stor förändring kan inte ske på vår marknad och framförallt inte så snabbt”. Men den stora förändringen håller precis på att hända.

 

Föreläsning med Claes Ceverin

Claes Ceverin är en flitigt anlitad föreläsare om framtiden och vår relation till förändring. I sitt arbete med att kartlägga framtidens mobilitet har han fördjupat sig i vår oförmåga att förhålla oss till exponentiell utveckling när nya disruptiva teknologier når vår marknad – det han kallar för ”Förändring 2.0”.

Claes är en talare som inspirerar och bjuder med sina åhörare på en spännande resa med konkreta tips kring hur man bör tänka och agera vid disruptiv förändring. Detta tillsammans med sina erfarenheter som förklarar de bakomliggande faktorerna till den stora förändring som nu sker inom mobilitet. Hur har utvecklingen gått till, varför har det nya ekosystemet potentialen att förändra vårt samhälle, slå ut etablerade miljardmarknader och samtidigt skapa helt nya hållbara konsumentbeteenden och affärsmöjligheter? En samhällsförändring som är lika relevant och intressant att lyssna till utifrån ett företagsperspektiv som ett privat perspektiv.

Genom sin ovanlig förmåga att förenkla det komplexa förser Claes sin publik med såväl insikter, entusiasm och förståelse som får oss att reflektera i helt nya banor och som garanterat skapar många aha-upplevelser.

 

Pressbild – Claes Ceverin

Så bokar du Claes Ceverin

1

Undersök i korthet vad ni är ute efter.

Prata först ihop dig med dina kollegor och gör lite research. Vilken inriktning vill du att evenemanget ska ha och vad får det kosta? Är datumet fast eller flexibelt?
2

Kontakta oss och berätta mer

När du har klart för dig vad du är ute efter och inom vilka ramar, är du varmt välkommen att kontakta oss för att berätta mer och få rådgivning gällande evenemanget du ska hålla. Lättast är om du ringer till oss.
3

Vi återkopplar med ett förslag

Efter vårt samtal, kommer vi ge dig ett antal förslag på föreläsare som stämmer in på dina önskemål och behov.
4

Bokning och kontakt med föreläsaren

När vi har hittat rätt föreläsare till dig och du väljer att boka genom oss på Speakers&friends, får du snabbt ett bekräftande avtal från oss. Därefter får du också direktkontakt med föreläsaren du valt för att tillsammans stämma av evenemangets innehåll och upplägg, samt andra praktiska detaljer.

Relaterade föreläsare

Ylva M Andersson

Daniel Fåhraeus

Anna Frankzén Starrin

Claes Ceverin - Förelasare - Föreläsning - Speakers&friends

Claes Ceverin

Vill du boka Claes Ceverinsom föreläsare?

Hör gärna av dig till oss på Speakers&friends för vidare diskussion och för att boka Claes Ceverin som föreläsare!